Petturid pakuvad tööd Narva muuseumi restoranis

Ilja Smirnov
Copy
Kahtlasel vebilehel flagma.com.ee pakutakse töövahendust maailma eri riikidesse.
Kahtlasel vebilehel flagma.com.ee pakutakse töövahendust maailma eri riikidesse. Foto: Internet

8. veebruaril teavitas Narva muuseumi administratsioon politseid väidetavast kelmusest: veebilehel flagma.com.ee pakutakse töövahendust maailma eri riikidesse. Muu hulgas on seal ka Narva muuseumi restorani Rondeel tööpakkumine, ehkki tegelikkuses sellist vaba ametikohta ei eksisteeri.

Narva muuseum teavitas avalikkust, et internetis levib valeinfo, nagu võtaks muuseumi restoran Rondeel tööle kulleri.

Põhjarannikule teadaolevalt pöördus Narva muuseumi poole kodanik, kes soovis ise järele kontrollida, kas kulleri vaba ametikoht, mille kohta ta Flagma veebilehelt lugenud oli, restoranis Rondeel ka päriselt eksisteerib. Nimetatud saidil küsiti talt töövahenduse eest raha.

Kuulutuse kohaselt on Narva restoranis Rondeel tööle asuva kulleri töötasu 1250-1550 eurot kuus.

Narva muuseum teavitas ametlikult, et nimetatud kuulutuse puhul on tegemist petuskeemiga, mille eesmärk on tööotsijalt raha välja meelitada. End personaliagentuurina esitlevad isikud lubavad vormistada restoraniga Rondeel kulleri töölepingu, ent tööotsija peab neile selle eest maksma 150-200 eurot vahendustasu.

"Narva muuseum ja restoran Rondeel ei ole kuidagi seotud selle tööpakkumisega, mille ainus eesmärk on inimestelt raha välja petta. Palume kõigil oma külastajatel ja klientidel seda infot jagada, et hoiatada internetipetturite eest. Narva muuseum tegi selle kohta politseisse ka avalduse," teatas Narva muuseum.

Infot Narva muuseumi vabade töökohtade kohta leiab muuseumi ametlikult kodulehelt www.narvamuuseum.ee jaotisest "Tööpakkumised".

Avalikest allikatest pärit info kohaselt on domeen flagma.com.ee registreeritud ühe eraisiku nimele. Veebilehe sisu ja kujunduse järgi otsustades on see mõeldud postsovetlike riikide elanikele, kes soovivad leida tööd välismaal. Nii Narva muuseumi restorani Rondeel libatööpakkumine kui ka veel vähemalt 14 väidetavat vaba ametikohta üle Eesti on sellele saidile postitatud Ukrainast Zaporižžjast pärit eraettevõtja V. Romanova nimel.  

Seesama ettevõtja lubab Ukraina tööotsijaile ka tuge ja abi Poola, Leedu, Läti, Eesti, Tšehhi jt riikide viisade vormistamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles