President tunnustas teenetemärgiga seitset tublit idavirulast

Erik Gamzejev
Copy
Kui Lüganuse  vallavõimud tagandasid 2019. aasta lõpus Heidi Uustalu Kiviõli 1. keskkooli direktori ametist, astus kohalik kogukond tema kaitseks välja laiaulatuslike protestiavaldustega.
Kui Lüganuse vallavõimud tagandasid 2019. aasta lõpus Heidi Uustalu Kiviõli 1. keskkooli direktori ametist, astus kohalik kogukond tema kaitseks välja laiaulatuslike protestiavaldustega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

President Kersti Kaljulaid tunnustas sel aastal riikliku teenetemärgiga mitut Ida-Virumaa haridus-, spordi- ja kultuuritegelast ning ettevõtjat. 

Valgetähe IV klassi teenetemärgi pälvis haridusprogrammi "Ettevõtlik kool" arendusjuht ja endine Kiviõli 1. keskkooli direktor Heidi Uustalu, kes valiti viis aastat tagasi Eesti aasta haridusasutuse juhiks. Oma praeguse töö kohta on ta Põhjarannikule öelnud: "See on ikkagi hoiaku kasvatamine. Kuidas kasvatada sellist kodanikku, kes on julge, hakkamist täis, õpib oma vigadest jne. Kuidas siduda see, mida koolis õpetame, sellega, mis tegelikult elus toimub." 

Rohkem kui aasta tagasi astus Uustalu kaitseks välja  kohalik kogukond, kui Lüganuse tollased vallavõimud ta koolijuhi ametist poliitilistel põhjustel tagandasid. 

Merle Roste juhib Kiviõlis üht suuremat ettevõtet Svarmil, mis annab tööd rohkem kui 220 töötajale.
Merle Roste juhib Kiviõlis üht suuremat ettevõtet Svarmil, mis annab tööd rohkem kui 220 töötajale. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

President tunnustas Valgetähe IV klassi teenetemärgiga ka Kiviõlis asuva enam kui 200 töötajaga õmblusettevõtte Svarmil juhatuse liiget Merle Rostet, kes panustab järjepidevalt vähenenud töövõimega inimeste tööturule kaasamisse.

Ingrid Ustav on aastakümneid juhtinud Kohtla-Järve suurimat lasteaeda Kirju-Mirju.
Ingrid Ustav on aastakümneid juhtinud Kohtla-Järve suurimat lasteaeda Kirju-Mirju. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik
Maarika Priske juhitav Sillamäe lasteaed Pääsupesa on olnud edukas mängu kaudu eesti keele õpetamisel venekeelsetest peredest lastele. 
Maarika Priske juhitav Sillamäe lasteaed Pääsupesa on olnud edukas mängu kaudu eesti keele õpetamisel venekeelsetest peredest lastele. Foto: Madis Sinivee / Pärnu Postimees

Valgetähe IV klassi teenetemärkide saajate nimekirjas on ka keelekümbluse edendajad: Sillamäe lasteaia Pääsupesa direktor Maarika Priske ja Kohtla-Järve lasteaia Kirju-Mirju direktor Ingrid Ustav.

Vladimir Všivtsev on Ida-Virumaal nii agar rahvaspordivõistluste korraldaja kui ka neil osaleja. Sel pildil kihutab ta Alutaguse rattamaratonil.
Vladimir Všivtsev on Ida-Virumaal nii agar rahvaspordivõistluste korraldaja kui ka neil osaleja. Sel pildil kihutab ta Alutaguse rattamaratonil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Riiikliku autasu, Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvivad ka kaks tervisespordi edendajat Ida-Virumaal: Vokast pärit üks Alutaguse suusa- ja rattamaratonide korraldajaid Tiit Pekk ja Narva mitmekülgne spordiaktivist Vladimir Všvtsev, kes treenib noori laskesuusatajaid, korraldab rahvaspordiüritusi ning on olnud Äkkeküla tervisespordikeskuse rajamise eestvedaja. 

Tiit Pekk oli võistluse juhatajana ametis ka üle-eelmisel nädalavahetusel toimunud Alutaguse suusamaratonil. 
Tiit Pekk oli võistluse juhatajana ametis ka üle-eelmisel nädalavahetusel toimunud Alutaguse suusamaratonil. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Valgetähe V klassi teenetemärgi pälvis ka Eesti kultuuri ja kirjanduse tutvustaja Ida-Virumaal, Sillamäe keskraamatukogu kauaaegne direktor Elviira Sidorova, kes on seal töötanud ligemale pool sajandit.

Elviira Sidorova juhib Sillamäe raamatukogu alates 1983. aastast.
Elviira Sidorova juhib Sillamäe raamatukogu alates 1983. aastast. Foto: Põhjarannik
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles