Terviseamet määras Jõhvi sotsiaalmaja kõik elanikud karantiini

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi sotsiaalmaja 60 elanikku peavad hoones püsima kuni 2. märtsini.
Jõhvi sotsiaalmaja 60 elanikku peavad hoones püsima kuni 2. märtsini. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Terviseamet määras alates esmaspäevast kümneks päevaks karantiini Jõhvi sotsiaalmaja kõik elanikud, kellest koroonaviirus on praeguseks tuvastatud kolmandikul. 

Enam kui 60 elanikuga Kaare tänaval asuvas sotsiaalmajas on koroonaviirus diagnoositud 21 elanikul ja kolmel töötajal.

Terviseameti Ida regionaalosaskonna juhataja Marje Muusikus kehtestas sotsiaalmaja elanikele kuni 2. märtsini kehtiva liikumisvabaduse piirangu keeluga lahkuda oma elukohaks olevast sotsiaalmajast. Erandkorras võib sealt lahkuda vaid tervishoiutöötaja või politseiametniku korraldusel. Majast lahkumine on lubatud elu või tervist ohustava hädajuhtumi korral või suunamisel tervishoiuasutusse.  

Korraldust rikkuvat eraisikut on võimalik karistada kuni 200 trahviühiku ehk 800 euroga. 

Marje Muusikus sõnul tuli sotsiaalmaja elanikud määrata karantiini, kuna seal on nakatunud kolmandik elanikest ning see arv võib ilmselt veelgi kasvada. "Seal on palju üldkasutavaid ruume. Inimesed on majasiseselt üsna tihedalt kokku puutunud. Sisuliselt on seal kõik lähikontaktsed," selgitas ta märkides, et karantiinita tekiks oht, et väljas liikudes nakatavad nad teisi inimesi.

Jõhvi vallavanem Jüri Konrad sõnas, et esmaspäeval, kui sotsiaalmaja karantiini panek päevakorrale kerkis, proovisid osad elanikud esimese hooga sealt lahkuda. "Kuid nüüd on neile selgitustööd tehtud ja  soe söök organiseeritud. Inimesed saavad olukorrast aru ja praegu ei tahagi keegi sealt ära minna," kinnitas Konrad lisades, et profülaktises mõttes käib sotsiaalmaja juures aeg-ajalt ka politseipatrull. 

Muusikus märkis, et kui Narvas on nakatunute arv hakanud tasapisi langema, siis Kohtla-Järvel ja Jõhvis on see tõusmas. Ida-Virumaa haigestumus 100 000 elaniku kohta kerkis teisipäeval taas tuhande lähedale - 968. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles