Ida-Virumaa perearstid on loiud riskirühmi vaktsineerima

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Üle 80aastaste inimeste vaktsineerimine algas Eestis juba veebruari esimestel päevadel, kuid paljud Ida-Viru perearstid pole siiani neile pakutud vaktsiine tellinud.
Üle 80aastaste inimeste vaktsineerimine algas Eestis juba veebruari esimestel päevadel, kuid paljud Ida-Viru perearstid pole siiani neile pakutud vaktsiine tellinud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kuigi eakate koroonavastane vaktsineerimine käib Eestis juba üle kuu aja, on Ida-Virumaa perearstid olnud passiivsed oma üle 80aastastele patsientidele vaktsiinide tellimisel.

"Ida-Virumaa oli esimeses valikus, kui riskirühmi veebruari algul vaktsineerima hakati. Ja me näeme, et on perearste, kes ei ole alustanud vaktsineerimist," ütles haigekassa esmatasandi teenuse osakonna juht Külli Friedemann, kelle sõnul haigekassa analüüsib praegu neid põhjusi. "Osa perearste olid haiged, osal oli hirm, et ei saa vajalikku arvu patsiente kokku. Aga nüüd on perearstide selts ka nendega tööd teinud," sõnas Friedemann. Ta tunnistas, et oma mõju võib olla ka sellel, et osa Ida-Viru meditsiinitöötajaid asub teises (Venemaa) inforuumis. 

19 perearsti pole tellinud 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles