Politsei: enamik inimesi Ida-Virumaal kannab maski

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
8. märtsil kardeti naistepäeva puhul küll suuremat tunglemist lillepoodides, kuid üldjuhul käitusid inimesed mõistlikult: kandsid maski ja järgisid muid piiranguid.
8. märtsil kardeti naistepäeva puhul küll suuremat tunglemist lillepoodides, kuid üldjuhul käitusid inimesed mõistlikult: kandsid maski ja järgisid muid piiranguid. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Politsei, kes on koroonaviiruse suurenenud leviku tõttu hakanud senisest aktiivsemalt koroonapiirangutest kinnipidamist kontrollima, kinnitab, et Ida-Virumaa inimesed peavad reeglitest valdavalt kinni. 

"Lisaks sellele, et politsei kontrollib piirangute täitmist tavapatrulli käigus, oleme välja pannud ka lisapatrulle, kelle põhiülesanne ongi piirangutest kinnipidamise kontrollimine. Kokku panustatakse niinimetatud koroonapatrulli Jõhvi ja Narva politseijaoskonna haldusalas 2500 inimtöötundi," rääkis Ida prefektuuri vanemkorrakaitseametnik Jevgeni Malahhov Põhjarannikule.

Politsei ise inimesi rikkumiste korral ei karista. "Kui politseinikud tuvastavad rikkumise, püüame selgitades jõuda selleni, et inimene tõepoolest mõistaks reeglite järgimise vajadust, ning jagame vajaduse korral ka maski. Koostöös terviseametiga korraldame ühispatrulle, kus sõltuvalt rikkumise tõsidusest saab terviseamet teha kas suulise hoiatuse, ettekirjutuse või alustada menetlust," rääkis Malahhov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles