Jõhvi ootab vallaelanikelt kaasava eelarve ideid

Copy
Jõhvi vallavanem Jüri Konrad on üks pareimini tasustatud Eesti omavalitsusjuhte kuni 12 000 elanikuga valdade ja linnade seas.
Jõhvi vallavanem Jüri Konrad on üks pareimini tasustatud Eesti omavalitsusjuhte kuni 12 000 elanikuga valdade ja linnade seas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi volikogu algatas esimest korda kaasava eelarve, mille kogumaht on tänavuseks aastaks 21 000 eurot.

Kaasava eelarvega saab ellu viia projekti, mille vallaelanikud on ise välja pakkunud ja valinud. Kindlasti saab leida lahenduse ka mõnele kitsaskohale. Eeldus on, et plaanitav ettevõtmine leiab avalikku kasutust ja sel on positiivne mõju vallakeskkonnale. Ettevõtmine ei tohi tekitada ebamõistlikke kulusid vallaeelarvele järgnevatel aastatel.

Vallavalitsus kutsub üles valla arengust huvitatud inimesi saatma ideid ja ettepanekuid vallavalitsusele hiljemalt 1. aprilliks. Ühe ettepaneku elluviimise hinnanguline suurus on minimaalselt 5000 eurot (käibemaksuta).

Vallavalitsus moodustab ettepanekute hindamiseks komisjoni, mis peab hinnangu andma hiljemalt 15. mail. Komisjon selgitab välja kuni viis ettepanekut, mis pannakse rahvahääletusele, ning need avaldatakse valla veebilehel ja nendega saab tutvuda vallavalitsuse hoones.

Ettepanekute hääletuse korraldab vallavalitsus kümne päeva vältel juunikuus. Iga hääletusel osaleja saab hääletada vaid ühe ettepaneku poolt. Elluviimisele kuuluvad enim hääli saanud ettepanekud.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles