Üle 600 Eesti Energia eesliinitöötaja saab lähinädalatel koroonavaktsiini

Erik Gamzejev
Copy
Andres Vainola sõnul vaktsineeritakse lähinädalatel esmajärjekorras need enam kui 600 töötajat, kelles sõltuib otseselt Eesti elektriga varustamise kindlus.
Andres Vainola sõnul vaktsineeritakse lähinädalatel esmajärjekorras need enam kui 600 töötajat, kelles sõltuib otseselt Eesti elektriga varustamise kindlus. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel pühapäeval algab Ida-Virumaal Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Power nende 600 töötaja vaktsineerimine, kellest sõltub Eesti elektriga varustamise kindlus.

Ettevõtte juhi Andres Vainola sõnul vaktsineeritakse lähinädalatel neljas jaos veidi enam kui 600 eesliinitöötajat. Nende seas on elektrijaamade operaatorid, laadimispunktide dispetšerid ja mitmete teiste ametite esindajad, kellest sõltub, et Eestis oleks tagatud elektrienergiavarustus.

Vainola sõnul on valdav osa eesliinitöötajatest kaitsepookimisega nõustunud. "Me korraldasime hiljuti ka doktor Arkadi Popovi esinemise töötajatele, ta rääkis väga kujukalt lahti vaktsineerimisega seotud küsimused. Selle tulemusel nõustusid end vaktsineerima nii mitmedki inimesed, kes olid varem selle vastu või kõhklesid," ütles ta.  

Ettevõte hakkas alates neljapäevast teavitama töötajad, kes on oodatud koroonaviiruse vastu vaktsineerima. Kutse saadetakse töötajatele, kes on elutähtsa teenuse osutajateks ning on andnud omapoolse nõusoleku.

Kutsed töötajatele saadab vaktsineerimist läbi viiv meditsiiniettevõte Qvalitas ja aja saavad töötajad broneerida iseteeninduskeskkonnas. Narvas ei ole Qvalitase vaktsineerimispunkti ja seal elavate kolleegide vaktsineerimine algab 14. märtsil Eesti elektrijaamas. 

Eesti Energia tütarettevõttesse on alates selle aasta algusest koondatud Ida-Virumaal asuvad elektrijaamad, õlitehased, kaevandused ja logistikaüksused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles