Jõhvi volikogu tuleb kokku palliplatsil

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aleksei Naumkini sõnul on volikogu istungite korraldamine veebis pärsitud ka praegu kehtiva põhimääruse tõttu, mis sellist võimalust ette ei näe.
Aleksei Naumkini sõnul on volikogu istungite korraldamine veebis pärsitud ka praegu kehtiva põhimääruse tõttu, mis sellist võimalust ette ei näe. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Koroonapandeemia tõttu pole Jõhvi volikogu ühtegi volikogu istungit pidanud veebi teel, nagu suur osa volikogudest seda praegu teeb. Ka sel korral tullakse füüsiliselt kokku, ehkki paremaks hajutamiseks kogunetakse Jõhvi spordihalli suures saalis. 

Kui mitmed volikogud eelistasid juba eelmise aasta eriolukorra ajal füüsiliselt mitte koguneda ning pidada istungeid veebi teel, siis Jõhvis pole seda veel kordagi praktiseeritud. Nii ka sel neljapäeval toimuval istungil, mis peetakse siiski hajutatuse huvides Jõhvi spordihalli suures saalis. "Reeglite järgi peab saalis olema 25protsendiline täitumus. Spordihalli suur saal on selleks sobiv koht," põhjendas volikogu esimees Aleksei Naumkin, miks kogunetakse saalis, kus tavaliselt harjutavad korv-, võrk- ja jalgpallurid. Ta lisas, et maskinõue kehtib siiski kõigile volikogu liikmetele endiselt. 

Naumkini sõnul eeldab seekord üks päevakorrapunkt saadikute füüsilist kohalolu. Nimelt astus Naumkin selle nädala teisipäevast tagasi volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe kohalt, viidates suurele koormusele volikogu esimehena. Komisjonide esimehed ja aseesimehed valitakse aga salajase hääletuse teel, mida veebi vahendusel läbi viia ei saa. 

"Praegu on menetluses ka põhimääruse muudatused, kus nähakse ette istungite läbiviimise võimalus veebi teel. Praegu seal seda võimalust pole ning poleks päris korrektne istungit internetis teha," sõnas Naumkin. Sel neljapäeval toimub volikogus põhimääruse uue redaktsiooni esimene lugemine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles