Katri Raik kavatseb Narvas kandideerida Keskerakonna nimekirjas (4)

Ilja Smirnov
Copy
Katri Raik on pildil koos Narva kõige tuntuma keskerakondlase Mihhail Stalnuhhiniga, kellega tal on aastaid olnud põhimõttelised erimeelsused paljudes küsimustes.
Katri Raik on pildil koos Narva kõige tuntuma keskerakondlase Mihhail Stalnuhhiniga, kellega tal on aastaid olnud põhimõttelised erimeelsused paljudes küsimustes. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Narva linnapea Katri Raik kavatseb sügisel toimuvatel kohalikel valimistel kandideerida piirilinnas Keskerakonna nimekirjas, jäädes samal ajal Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liikmeks. 

Raik teatas sellest kavatsusest kolmapäeval oma valimisliidu Meie Narva liikmetele. Meie Narva ja Keskerakond tulid eelmise aasta lõpus koos Narvas võimule ja valisid Raigi linnapeaks. 

Raik ütles Põhjarannikule, et tema kandideerimine Keskerakonna nimekirjas sõltub sellest, milliseks kujuneb koostöö valimisteni jääva aja jooksul. 

Sel nädalal arutas Raik Narvaga seotud küsimusi Keskerakonna esimehe ja neljapäeval riiigikogu spiikriks valitud Jüri Ratasega.  "Rääkisime nii Narva haigla kui Narva hariduse arendamisest," ütles Raik lisades, et jutuks olid ka Vaba lava teatrikeskuse rahastamine ja Kreenholmi kvartali areng. 

Raigi arvates ei häiri tema kuulumine sotside ridadesse kedagi. "Ma kindlasti ei astu teise parteisse, see ei ole minu jaoks praegu põletav küsimus," kinnitas ta. 

Samas tõdes ta, et ei näe sotsiaaldemokraatidel häid väljavaateid Narvas edu saavutada. Tema hinnangul tuleb piirilinnas valimistel põhiline vastasseis Keskerakonna ja EKRE vahel. 

Valmisiliidu Meie Narva fraktsiooni esimehe  Jana Kondrašova sõnul ei suhtu enamik fraktsiooni liikmeid sugugi hästi oma liidri plaani kandideerida valimistel Keskerakonna nimekirjas. "Samas ei tulnud see ootamatult. Selline variant on olnud õhus juba eelmise aasta augustist," sõnas ta. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles