Hooldekodu põlengu Aa külas põhjustas rike elektrisüsteemis

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Männiku pansionaadi põlengus jättis oma elu kolm pansionaadis elanud eakat meest.
Männiku pansionaadi põlengus jättis oma elu kolm pansionaadis elanud eakat meest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jaanuari keskel Lüganuse vallas Aa külas kolme hoolealuse elu nõudnud põleng Männiku pansionaadis oli tõenäoliselt põhjustatud rikkest elektrisüsteemis.

Tänavu jaanuaris Lüganuse vallas toimunud ja kolme inimese surmaga lõppenud hooldekodu põlengu tekkepõhjus on tõenäoliselt hoone ühes toas olnud rikkega pistikupesa kasutamine, teatas prokuratuur.

"Menetluse käigus on seni viidud läbi rohkelt ekspertiise ning tehtud muid menetlustoiminguid, et tuvastada ennekõike tulekahju tekkepõhjus ning selle kulg," ütles Viru ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak.

Viru ringkonnaprokuratuuri prokuröri Liina Pikma sõnul on kogutud andmetele tuginedes alust arvata, et suure tõenäosusega tekkis tulekahju rikkega elektripaigaldise kasutamise tagajärjel. "Rike seisnes ühe toa välisseina pistikupesas olnud kruviklemmi ja sellega ühendatud juhtmesoone halvas ühenduses. Tulekahju tekkimist muul põhjusel ei saa küll lõpuni välistada, kuid tulekahju arengut ning selle järel tuvastatud kahjustuste tekkimise asjaolusid arvestades on see vähetõenäoline," sõnas Pikma.

Kriminaalmenetluse käigus ei ole praeguseks tuvastatud selliseid rikkumisi, mis annaksid alust kahtlustada kedagi ohutusnõuete tahtlikus või teadlikult hooletus eiramises. "Kasutades asjatundjate ja ekspertide erialaseid teadmisi, on vajalik veel välja selgitada, milliseid meetmeid tuleks tarvitusele võtta sääraste õnnetuste vältimiseks edaspidi ning kas õnnetus ja selle traagilised tagajärjed oleksid olnud välditavad," sõnas prokuratuuri pressinõunik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles