Jõhvi plaanib kesklinna uut ja suuremat mänguväljakut

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi kesklinna peaks senise asemele sel aastal kerkima praegusest märksa suurem nüüdisaegne mänguväljak.
Jõhvi kesklinna peaks senise asemele sel aastal kerkima praegusest märksa suurem nüüdisaegne mänguväljak. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi vallavalitsus kavatseb ehitada 200 000 euro eest kesklinna Rakvere tänavale uue ja suurema mänguväljaku.

Vallavalitsus otsustas eelmisel nädalal korraldada praeguse mänguväljaku asukohale ja Veski tänavani ulatuvale kinnistule uue mänguväljaku projekteerimise ja ehituse hanke ning kinnitas selle eeldatavaks maksumuseks 200 000 eurot. 

Vallavalitsuse arhitekt Natalia Abel selgitas, et volikogu liikmetelt lähtuvate soovide kohaselt võetakse praegune mänguväljak maha ning samale kohale ja selle kõrvale jäävale kinnistule, mille vald ostis eelmisel aastal ettevõtja Roman Villolt, rajatakse uus suur nüüdisaegne mänguväljak. 

0,6 hektari suurusele alale on plaanitud eraldi alad väikelastele, puudega lastele, suurematele lastele ja ka täiskasvanutele. Abeli sõnul on vajalik mänguväljaku projekteerimisse kaasata ka maastikuarhitekt, et uus mänguväljak sobituks keskkonda kõrvalasuva kiriku ja kirikupargiga. 

Abeli sõnul võib uue mänguväljaku rajamine osutuda ka kallimaks kui 200 000 eurot, sest sinna on kavandatud mitmeid kalleid atraktsioone. Vallavalitsus ei ole hanget siiani veel välja kuulutanud. 

Kesklinna mänguväljaku uuendamine ja selle maaküsimus on olnud aastaid Jõhvi poliitilises debatis tuline teema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles