Eneli Jefimova: "Ema, ma lähen olümpiale!"

Erik Gamzejev
Copy
14aastast Eneli Jefimovat on juba mitu aastat tituleeritud Eesti ujumise imelapseks. Nüüd täitis ta esimese Eesti ujujana Tokio olümpianormi.
14aastast Eneli Jefimovat on juba mitu aastat tituleeritud Eesti ujumise imelapseks. Nüüd täitis ta esimese Eesti ujujana Tokio olümpianormi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

"Võtsin kõne vastu ja sealt kostis vaid tütre nutt," räägib sillamäelanna Svetlana Denissenkova talle läinud pühapäeval tulnud telefonikõnest. "Küsisin, mis juhtus." "Ema, kas sa aega nägid?" küsis selle peale läbi rõõmupisarate vastu tema 14aastane tütar Eneli Jefimova, kes oli just äsja võitnud Stockholmis ujumisvõistluse ajaga, mis tagab talle pääsu Tokio olümpiamängudele.

Stockholmis toimunud võistlustel oli Jefimova juba eelnevatel päevadel püstitanud Eesti rekordi nii 50 meetri kui ka 200 meetri rinnuliujumises. Pühapäeval 100 meetri rinnuliujumises näidatud 1.06,82 on aga juba täielik maailmaklass. Näiteks Rio olümpial oleks sellise ajaga saanud sel distantsil kuuenda koha. Euroopa tänavuses hooaja edetabelis on see neljas tulemus. Täiskasvanute arvestuses. Jefimova on laps, kes sai alles detsembri lõpus 14aastaseks. Maailmarekordist lahutab vähem kui 2,7 sekundit. 

Eesti ujumise imelaps  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles