Jõhvi volikogu ei nõustunud Repinskile ja Naumkinile kahjunõude esitamisega

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aleksandr Romanovitš leiab, et Ingrid Spitzi juhtumi avalik arutamine võib edaspidi takistada võimulolijaid raha tuulde loopimast.
Aleksandr Romanovitš leiab, et Ingrid Spitzi juhtumi avalik arutamine võib edaspidi takistada võimulolijaid raha tuulde loopimast. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi keskraamatukogu direktori Ingrid Spitzi ebaseaduslikust vallandamisest vallale tekkinud kahjunõue endistele vallavalitsuse liikmetele jääb esitamata, sest volikogus jäid sellekohase eelnõu hääletamisel hääled viiki: kaheksa saadikut oli poolt ja sama palju vastu. 

Volikogu opositsiooni kuuluv Paul Paas koostas eelnõu, mille kohaselt pidi vallavalitsus välja selgitama vallandamisega vallale tekkinud kahju ulatuse ning kas kinnitama või ümber lükkama endisele vallavanemale Martin Repinskile ja eksabivallavanemale Aleksei Naumkinile esitatud süüdistused ning sellest tulenevalt ette valmistama eelnõu kahju sissenõudmiseks.

Jutt käib ligi 30 000 eurost, mille vald pidi Spitzile töövaidluskomisjoni ja kohtu otsusega maksma tema ebaseadusliku vallandamise eest. Paas ütles, et Repinski ja Naumkin tegutsesid teadlikult õigusvastaselt, aga nad ei teinud midagi, et kahju tekkimine ära hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles