Kohtla-Järve tänavaaukude lappimisele kulub plaanitust vähem raha

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Estonia pst 6. maja juures olevat hooviteed augulappimine enam ei päästa, ent linnavõimud on lubanud seal tänavu kapitaalremondi ära teha.
Estonia pst 6. maja juures olevat hooviteed augulappimine enam ei päästa, ent linnavõimud on lubanud seal tänavu kapitaalremondi ära teha. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Kohtla-Järve tänavate auguremondi riigihankekonkursi võitis Kohtla-Järve firma Kohtla Ehitusteenus. Tänavu investeeritakse taastamistöödesse ligikaudu 200 000 eurot ning tööd lähevad lahti siis, kui ööpäeva keskmine õhutemperatuur on vähemalt 5-8 kraadi.

"Oleme lõppenud hankega väga rahul," sõnas Kohtla-Järve abilinnapea Deniss Veršinin. "Ettevõtted olid aktiivsed: laekus kuus pakkumisümbrikut. Kuid peamine on see, et remonditööde maksumus tuli plaanitust tunduvalt madalam: algul arvestasime 12,5 euroga ruutmeetri kohta, kuid lõpptulemusena on see 10,95 eurot ruutmeetrist. Tänu sellele saame korda teha kavandatust rohkem teelõike: ligikaudu 13 000 ruutmeetrit."

Tänavu on Kohtla-Järve teede ja tänavate augulappimiseks linnaeelarves ette nähtud umbes 200 000 eurot. Seda on kaks korda rohkem kui mullu, kuid sellest summast ei piisa selleks, et teha korda kõik remonti vajavad tänavad ja lõigud. Abilinnapea lubas, et teetöölised jõuavad kevadel ja suvel kõikidesse linnaosadesse. Juba on kontrollitud teede seisukorda ning koostatud nimekiri taastamist vajavatest kohtadest, ent esmalt peavad linnavalitsuse spetsialistid proriteedid paika panema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles