Kauksi-Kuru tee ääres parkimine muutub tasuliseks

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Alates suvest pääseb jalakäija Kauksi bussipeatusest turvaliselt randa. Bussiootekoja asemel haigutab praegu tühjus: vana on lammutatud ja uus paigaldamise ootel. "Kui maanteeamet ehitab uue platvormi, paigaldab vald uue paviljoni, mis juba ootab laos," selgitas Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar.
Alates suvest pääseb jalakäija Kauksi bussipeatusest turvaliselt randa. Bussiootekoja asemel haigutab praegu tühjus: vana on lammutatud ja uus paigaldamise ootel. "Kui maanteeamet ehitab uue platvormi, paigaldab vald uue paviljoni, mis juba ootab laos," selgitas Alutaguse vallavanem Tauno Võhmar. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Suveks valmib ühes maakonna populaarsemas rannapiirkonnas kergliiklustee, mis muudab ohutumaks nii jalakäijate liikumise kui autode parkimise.  

Kauksi ja Kuru vahelise kitsa tee umbe parkijad on valmistanud aastaid peavalu nii Alutaguse vallale kui korrakaitsjatele.

Ühelt poolt pargivad tee äärde suvitajad, kes ei soovi maksta parkimistasu: rannaparklas tuleb rahakotti kergendada 3 euro võrra päevas. Teisalt ei jagu ilusate suveilmadega parklas kõigile kohti. Nii pargib hulk autojuhte keelumärgist hoolimata tee äärde ning tekitab liikluses probleeme.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles