Eesti-Vene džässiduett annab Narva jõe kallastel unikaalse kontserdi

Põhjarannik
Copy
Narva ja Ivangorodi linnus.
Narva ja Ivangorodi linnus. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Rahvusvahelisel džässipäeval, 30. aprillil kell 15 saab Eesti-Vene piiril nautida unikaalset kontserti: kahe riigi tuntud džässmuusikud − Eesti kitarrist Jaak Sooäär ja Venemaa saksofonist Aleksei Kruglov − mängivad koos, kumbki omal pool Narva jõge.

Eesti poolel on kontserdipaigaks Narva linnus, Vene poolel Ivangorodi linnus. Kuulajaile sobivaks ja kergesti ligipääsetavaks muusika nautimise paigaks võib kujuneda Narva jõepromenaad. Üks ürituse korraldajaid on Narva muuseum. 

Muusikute kohtumine Narva jõe kallastel sümboliseerib seda, et isegi pandeemia tingimustes, mil füüsiline liikumine riikide vahel on peaaegu võimatu, pole inimeste vahel piire. Esinejate duett ületab kõiki takistusi ja kõlav muusika ühendab. 

Aleksei Kruglov on saksofonist, helilooja, režissöör, luuletaja, näitleja, ansambli Krugly Band asutaja ning festivali "Leo Records Festival in Russia" korraldaja. 2020. aastal pälvis Kruglov välisministeeriumi rahvadiplomaatia tänukirja pikaajalise ja tulemusrikka koostöö eest Eesti muusikutega.

Jaak Sooäär on kitarrist, helilooja, Eesti džässiliidu asutaja.

Mõlemad muusikud on pälvinud hulgaliselt mainekaid auhindu ning osalenud väga erisuguste kavade ja koosseisudega mitmetel rahvusvahelistel festivalidel nii Eestis kui ka Venemaal, andnud kontserte USAs, Suurbritannias, Austrias, Prantsusmaal, Soomes ja Hiinas.

Kruglov ja Sooäär on teinud koostööd alates 2007. aastast ning neil on ilmunud ka mitmeid ühisalbumeid. Muusikute ühisprojektid hõlmavad nii nende enda loodud muusikat kui ka klassikat (Tšaikovski, Bach jt), aga ka XX sajandi autorite (Sviridov, Võssotski, Tsoi, Kozlov) tuntud teoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles