Narva suurtehase rajamise otsus tehakse tuleval aastal USAs

Ilja Smirnov
Copy
Narva linnapea Katri Raik ja OÜ Aquaphor International juhatuse liige Joseph Shmidt leppisid kokku, mis peab piirilinnas muutuma, et sealsesse tööstusparki rajataks hiigeltehas kõrgtehnoloogiliste veepuhastussüsteemide tootmiseks.
Narva linnapea Katri Raik ja OÜ Aquaphor International juhatuse liige Joseph Shmidt leppisid kokku, mis peab piirilinnas muutuma, et sealsesse tööstusparki rajataks hiigeltehas kõrgtehnoloogiliste veepuhastussüsteemide tootmiseks. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik / Arhiiv

Aquaphori hiigeltehase rajamine Narva pole veel kaugeltki otsustatud küsimus. Möödunud nädalal avalikkusele esitletud ambitsioonikas plaan põhineb esialgu vaid viie partneri härrasmehelikul kokkuleppel ja vastastikustel lootustel.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, OÜ Aquaphor International, Narva ja Narva-Jõesuu linnapea ning sihtasutus Ida-Virumaa Tööstusalade Arendus (IVIA) allkirjastasid 23. aprillil viiepoolse ühiste kavatsuste protokolli, mille kohaselt rajatakse 2025. aastaks Narva täisrobotiseeritud veepuhastussüsteemide suurtehas. Tehase rajamisse tehtavad investeeringud võivad ulatuda 200 miljoni euroni ning sellega on plaanis piirkonda luua ligikaudu 700 uut töökohta.

Protokolli allkirjastamise tseremoonial andsid pooled mõista, et megatehase rajamine Narva on esialgu vaid unistus. IVIA juhatuse liige Teet Kuusmik kinnitas, et sisuliselt on jutt ettevõtjaga sõlmitud härrasmeeste kokkuleppest ning et säärase ambitsioonika plaani täideviimiseks peavad saama täidetud kindlad tingimused, nagu on kirjas ka allkirjastatud protokollis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles