Koera neelanud šurfiauk aeti kinni

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Sügisel maa alt päästetud koer ajendas ohtlikku auku kinni ajama.
Sügisel maa alt päästetud koer ajendas ohtlikku auku kinni ajama. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

RMK täitis Vitsikul ohtliku varinguaugu, kuhu kukkunud koer sügisel sinna viieks nädalaks vangi jäi.

Septembris jalutuskäigu ajal kaduma läinud koera leidsid juhuslikud möödujad haukumise peale kohale minnes varisenud šurfiaugust. Viis nädalat maa all veetnud koeral suuremaid tervisehädasid ei olnud.

Märtsis, kui Põhjarannik juhtunust kirjutas, lubas riigimetsa majandamise keskus enda maa piiril asuva augu kinni ajada.

Augu täitmiseks võeti materjali sealsamas kõrval olnud kivi- ja pinnasehunnikutest. Igaks juhuks jäeti alles ka hoiatav lint, millega päästjad augu sügisel piirasid.

"Hoiatuseks võib lint sinna igaks juhuks jääda, ka on nii lihtsam õiget kohta üles leida, et mõne aja pärast kontrollida, kas auk uuesti varisenud pole," ütles Ida-Virumaa metsaülem Alar Süda.

Õnnelikult pääsenud koera omanik Ljubov Lapteva enam seal kandis siiski jalutamas ei käi. Ütleb, et ümbruskonnas võib ju teisigi auke olla.

Vanaküla elanik Riina Suuban valib sügisest alates jalutamiseks teisi teid. "Varem astusin seal ikka vahepeal teelt kõrvale puude vahele, enam ei julge."

Adrenaator Grupi omanik Imre Poom teab selle augu lähistel veel mitut samasugust, mis on juba varem prahti täis tassitud. Maasse varisenud auke näeb tema sõnul siiski üliharva, küll aga on metsaalused täis vajunud lehtreid, kuhu kukkudes õnneks omal jõul välja pääseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles