Euroopa päeva lillevaip rõõmustab lahtivõetuna jõhvilasi pikemalt

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Ida-Virumaa omavalitsusliidu esimees Eve East soovis lillevaiba juures head Euroopa päeva ja emadepäeva. Õhtuks jõudsid võõrasemad tervisekeskusse Corrigo.
Ida-Virumaa omavalitsusliidu esimees Eve East soovis lillevaiba juures head Euroopa päeva ja emadepäeva. Õhtuks jõudsid võõrasemad tervisekeskusse Corrigo. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Euroopa päeval ja emadepäeval kaunistas Jõhvi kontserdimaja esist muusikaväljakut Euroopa Liidu lipuvärvides lillevaip. Õhtul sai rohkem kui tuhat potilille kingiks tervisekeskus Corrigo.

"Lilled on Corrigo töötajatele tänutäheks selle raske ja ennastsalgava töö eest, mida nad on sellel keerulisel ajal meie kõigi heaks teinud," ütles Europe Directi Jõhvi teabekeskuse juhataja Margus Ilmjärv.

"Lilledega kaunistame oma hoovi ja sellega ka linnapilti ning meie hooldus- ja erihooldusosakonna elanike päikeseterrassi, et neil oleks seal õdus ja meeldiv soojal ajal aega veeta. Ka meie töötajad võivad lilli võtta ning nendega oma kodusid kaunistada," rääkis osaühingu Corrigo tegevjuht Merle Harjo.

Corrigo on üks tervishoiuasutustest, kes vaktsineerib COVID-19 vastu nii kohapeal kui alanud nädalast ka töökohtadel.

Saksa suursaatkonna asejuht Martin Langer tõi Euroopa Liidu ühe saavutusena välja ühise võitluse koroonaepideemia vastu. "Koostöö tasub end ära, et kriise ületada. Tänu koostööle õnnestus meil nii kiiresti arendada mõjusad vaktsiinid COVID-19 vastu ning jagada neid kõikidele liikmesriikidele."

Langer lootis, et Euroopas on peagi võimalik naasta normaalse elu juurde. "Ka majanduslikke tagajärgi suudame koos paremini ületada kui igaüks eraldi."

Ida-Virumaa omavalitsusliidu esimees Eve East ütles, et majandus- ja tervishoiukriis on Euroopa liikmesriikide ühine mure. "Eesti inimene ootab Euroopa Liidult eelkõige investeeringuid, et selles pandeemiakriisis meie majandust järele aidata. Aga selleks, et olukorrast välja tulla, ootab Eesti inimene ka rohkem vaktsiine."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles