Kaitseväelased kasisid Jõhvi puhtamaks

Põhjarannik
Copy
Kaitseväelased korjasid pargist kokku puunotte ja oksi.
Kaitseväelased korjasid pargist kokku puunotte ja oksi. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ligemale sada kaitseväelast koristasid teisipäeval Jõhvi pargis ja tänavatel vedelenud oksi, betoonkamakaid ja muud risu.

Jõhvi vallavalitsuse majandusspetsialisti Aivo Tamme sõnul oli kõige rohkem kaitseväelasi ametis linnapargi servas, mis piirneb Pargi tänavaga, mida mööda kaitseväelased ise oma linnakust kesklinnas käivad. "Nüüd on neil endil samuti ilusam seal liikuda. Ühe päevaga sai suur puhastustöö tehtud, " ütles ta.

Tamm märkis samas, et pargi korda saamiseks oleks vaja selliseid hoogtööpäevi veel palju teha. "Näiteks nõukogude ajast jäänud betoonkamakaid jõudsime pargist ära viia vaid ehk kümne protsendi jagu."

Viru jalaväepataljoni ülem kolonelleitnant Tarvo Luga lausus samuti, et pargis jäi veel palju tööd teha. "Kuid juba praegu on veel eile võsastunud ja metsistunud ebamäärasest maastikust saanud läbipaistev ja ilus park."

Aivo Tamme sõnul on vallal lähiaastatel plaanis taastada ajalooline tee, mis viiks pargi servast otse kaitseväelinnaku pääsla juurde.

Lähinädalatel jätkub sügisel alanud uute pargiteede ehitamine. Enne talve tulekut valmisid teede killustikupõhjad, kuid asfalt jäi peale panemata. Parki paigaldatakse kevadel ka purskkaev. Tamme sõnul ei saa ehitaja seda praegu teha, kuna tarneprobleemide tõttu ei ole kõik detailid Hiinast kohale jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles