JUHTKIRI Maske on vara eest võtta

Põhjarannik
Copy
Ida-Virumaa Omavalitsuse Liidu esimees Eve East, turismikoordinaator Kadri Jalonen ja päästeteenistuse juht Ailar Holzmann korraldasid talvel maskide kandmise kampaania. Teema on väga päevakajaline ka praegu.
Ida-Virumaa Omavalitsuse Liidu esimees Eve East, turismikoordinaator Kadri Jalonen ja päästeteenistuse juht Ailar Holzmann korraldasid talvel maskide kandmise kampaania. Teema on väga päevakajaline ka praegu. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Järgmisest nädalast pääsevad lapsed üle pika aja kooli. Uksed teevad lahti ka kontserdisaalid ja kinod. Restoranid ja kohvikud võivad kunded väliterrassilt ka tuppa sööma ja jooma lubada.

Piirangute leevendamist valitsuse poolt saab tõlgendada koroonaviiruse taandumisena. Sellise signaaliga kaasneb paraku ka ohutunde nõrgenemine. Distantsi hoidmisest, maskide kandmisest ja igasugustest muudest piirangutest tüdinenud inimestele annab ka osaline piirangute tühistamine märku, justkui oleks viirus seljatatud ja nüüd saabki taas ammuigatsetud normaalsel viisil edasi elada.

Tegelikult veel ei saa. Nakatumise ulatus kogu riigis langeb küll pidevalt ja on mitu korda väiksem kui kõrghetkel märtsis. Aga see on ikkagi kümneid kordi suurem kui aasta eest ja haiglaravi vajavad sajad inimesed.

Ida-Virumaal on olukord pööramas aga sootuks vastupidiseks. Nakatumine on pöördunud taas tõusuteele ja Narvas läheneb see juba tipp-tasemele.

Kui arvestada, et Ida-Virumaa elanike vaktsineeritus on ikka veel tunduvalt madalam kui mujal Eestis, siis võimendab piirangute leevendamine siin uute suuremate puhangute riski veelgi. Seetõttu tuleb siin eriti hoolega järgida ettevaatusnõudeid: kanda avalikes kohtades maski ja hoida distantsi.

Enne kui vähemalt 70 protsenti idavirulastest pole vaktsiini vastu võtnud, püsib koroonarisk suurena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles