Jõhvi vene põhikooli lapsed said koolis käia vaid ühe nädala

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvi vene põhikool läheb esmaspäevast taas üle distantsõppele.
Jõhvi vene põhikool läheb esmaspäevast taas üle distantsõppele. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Jõhvi vene põhikool saadab kõik 1.-8. klassi lapsed esmaspäevast taas nädalaks ajaks distantsõppele, kuna ühel söökla töötajal tuvastati koroonaviirus.

Kooli direktori Irina Šulgina sõnul tuli selline otsus teha, kuna koolis pole võimalik toitlustamist korraldada, sest terviseameti korraldusel pidid eneseisolatsiooni jääma kõik söökla töötajad.

Direktori sõnul jääb koju ka üks 20 õpilasega 9. klass, kuna ühe selle õpilase koroonatest osutus positiivseks. Seetõttu jääb sel klassil järgmisel nädalal tegemata ka eesti keele kui teise keele eksam.

Matemaatika ja valikaine eksami toimumisajaks saavad nad eneseisolatsioonist välja. Eesti keele eksami teeb kool järele 14. juunil. "Õpilased saavad nii vähemalt punktid kätte. Aga kannatavad need vaesed lapsed, kes tahtsid ühitada eesti keele eksami tasemeeksamiga, et saada B1-kategooria. Seekord ei ole see võimalik," sõnas Šulgina.

Direktori sõnul on lastevanemad pettunud, et õpilased nii vähe koolis käia said. "See aasta on olnud raske ja väsitav nii lastele, vanematele kui ka õpetajatele," tõdes ta.

Šulgina loodab, et suve jooksul üldine vaktsineeritus Ida-Virumaal paraneb ja nii keerulist õppeaastat, nagu oli tänavune, enam ei tule. Tema sõnul on vene põhikooli õpetajatest ja töötajatest nüüdseks üle 80 protsendi vaktsineeritud. Süsti pole saanud põhiliselt vaid need, kellele perearstid pole krooniliste haiguste tõttu seda soovitanud.

Ida-Virumaa on endiselt kõige suurema nakatumise ja kõige madalama vaktsineerituse tasemega maakond Eestis. Nakatumise suhtarv 100 000 elaniku kohta oli Ida-Virumaal reede hommikul 647, Eesti keskmine 277. Vähemalt ühe vaktsiinidoosi oli saanud 22,9 protsenti Ida-Virumaa elanikest, riigi keskmine näitaja oli 31,9 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles