Politsei eest põgenenud juht pandi pokri ja talt võeti auto

Põhjarannik
Copy
Foto: Arhiivifoto

Kohus konfiskeeris auto noormehelt, kes juhtimisõigust omamata alaealisi sõidutas ning sõidukiga politsei eest põgenes. Mees oli auto ostnud samal päeval, kui politsei ta kinni pidas.

Politseipatrull sai 29. mail kella 19 ajal teate, et Kohtla-Järve poole liigub Jõhvi suunast sõiduauto Mitsubishi Colt, milles on kamp alaealisi. Patrull jõudis autoni kõrvalteel Täkumetsa küla juures, ent selle juht eiras peatumismärguannet ning jätkas sõitu Peeri küla suunas. Kiirus ulatus kohati 130 km/h ja manöövreid tehti kiirusel ligikaudu 100 km/h.

Kohtla-Järvel sõitis Mitsubishi kultuurikeskuse ette ja tegi tiiru ümber purskkaevu. Seejärel rammis politseiauto Mitsubishit esimest korda, misjärel see aga kiirendas, pööras Torujõe tänavale ja sealt kultuurikeskuse taha viiva parkla suunas. Enne parklat rammis politseiauto tagaaetavat autot teist korda ja tugevamini. Autol paiskus külg ette ning üle äärekivide põrkudes jäi see haljasalal seisma. Sõidukijuht pani pargi suunas jooksu, kuid politseinikud pidasid ta kinni.

Juht oli kaine, kuid tal puudus juhtimisõigus. Peale tema oli autos neli alaealist: kaks 16aastast noormeest ning 15- ja 17aastane neiu. Üks alaealistest oli tarvitanud alkoholi. Avariis keegi vigastada ei saanud.

31. mail mõistis Viru maakohus 23aastasele mehele peatumismärguande eiramise, varakahjuga avarii põhjustamise ja juhtimisõiguseta juhtimise eest karistuseks 20 arestipäeva.

Lisaks otsustas kohus konfiskeerida sõiduauto Mitsubishi Colt, millega liiklusrikkumine toime pandi. Selgus, et selle sõiduki oli mees soetanud endale samal päeval, mil ta rikkumisega politsei huviorbiiti sattus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles