Jõhvi teadushuvikooli ehitus läks lahti

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Teadushuvi arendamise keskuseks renoveerib vald Jõhvi vene põhikooli ümberehituse käigus vabanenud korpuse esimese korruse. Tööde käigus vahetatakse välja ka kogu sektsiooni elektri-, vee-, kanalisatsiooni- ja ventilatsioonisüsteem.
Teadushuvi arendamise keskuseks renoveerib vald Jõhvi vene põhikooli ümberehituse käigus vabanenud korpuse esimese korruse. Tööde käigus vahetatakse välja ka kogu sektsiooni elektri-, vee-, kanalisatsiooni- ja ventilatsioonisüsteem. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Teadushuvi arendamise keskuse valmimisel lisanduvad Jõhvis tehnoloogia ja looduse huviringid. Üheks keskuse magnetiks saab kasvuhoonerobot, millesarnast kasutab Räpina aianduskool.

"Väga loodan, et loodushuvilised lapsed saavad uues keskuses ise midagi kasvatada. Selleks pean praegu kirjavahetust ühe Ameerika firmaga kasvuhooneroboti ostmise asjus," rääkis Jõhvi vallavalitsuse haridus-, kultuuri- ja sotsiaaltöö nõunik Maria Laanemäe.

Robot külvab ja kastab, väetab ja rohib. "Näiteks saab programmeerida kastmise ja väetamise ning vaadata, kuidas taimed reageerivad," selgitas Laanemäe, lisades, et Farmoboti kasvuhoonerobotit kasutab ka Räpina aianduskool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles