LÜHI Kohtla-Järve korterid on aastaga kallinenud 35 protsenti

Põhjarannik
Copy
Kohtla-Järve korterid on aastaga kallinenud küll kolmandiku võrra, kui sealne hinnatase jääb teiste Eesti suuremate linnade omast maha veel tohutult.
Kohtla-Järve korterid on aastaga kallinenud küll kolmandiku võrra, kui sealne hinnatase jääb teiste Eesti suuremate linnade omast maha veel tohutult. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Aasta jooksul on Kohtla-Järve korterite keskmine müügihind kallinenud küll 35 protsendi võrra, kuid nende maksumus on ikkagi ligemale 18 korda väiksem kui Tallinnas.

Maikuus vahetas Kohtla-Järvel omanikku 83 korterit ja nende tehingute keskmine hind oli 124 eurot ruutmeetri kohta. Viimase viie aasta jooksul on Kohtla-Järvel keskmine korterite ruutmeetri hind püsinud enamasti alla 100 euro. Erandia kerkis see üle selle piiri üksikutel kuudel, kui müüdi mõni kallima hinnaga korter. Alates eelmise aasta lõpust on aga hinnad tasapisi tõusma hakanud.

Eesti teistest suurematest linnadest jääb Kohtla-Järve kinnisvara väärtus jätkuvalt ligikaudu kümme korda maha. Nii oli maikuus müüdud korterite ruutmeetri keskmine hind Tartus 1742, Pärnus 1438, Haapsalus 1034 ja Viljandis 1027 eurot. Naabermaakonna Lääne-Viru keskuses Rakveres oli see näitaja 832. Võrreldes pealinna Tallinnaga on aga Kohtla-Järve korterid koguni 18 korda odavamad.

Ida-Viru linnades püsib kõige kõrgem korterite hinnatase Narvas − 453 eurot −, kus aastaga on hind tõusnud 7 protsenti. Jõhvis oli juunis keskmine ruumeetri hind 26 tehingu põhjal 338 eurot, mis on samuti 7 protsenti rohkem kui aasta varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles