Vanasõidukite "laulupidu" jõudis Jõhvi

Erik Gamzejev
Copy
Suursõidul osalevad sõiduautod hõivasid pühapäeval keskpäeval kogu Jõhvi Keskväljaku ja neid käis uudistamas sadu inimesi. Mootorrattad rivistusid promenaadile ja veoautod ning bussid viadukti kõrvale parklasse. Puhkpilliorkester "Tamme" mängis purskkaevu kõrval.
Suursõidul osalevad sõiduautod hõivasid pühapäeval keskpäeval kogu Jõhvi Keskväljaku ja neid käis uudistamas sadu inimesi. Mootorrattad rivistusid promenaadile ja veoautod ning bussid viadukti kõrvale parklasse. Puhkpilliorkester "Tamme" mängis purskkaevu kõrval. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Pühapäeval jõudis Jõhvi kesklinna üle paarisaja vanaaegse mootorratta, sõiduauto, veoauto ja bussi, mis osalevad viis päeva kestval vanasõidukite suursõidul mööda Eestit. 

Suursõidul Volgaga osalev jõhvilane Ilmar Aun võrdles seda iga viie aasta tagant toimuvat sündmust laulupeoga. "See on nagu ühendkoor laulupeol, sest siin on esindatud kõik Eesti vanatehnikaklubid," ütles Aun lisades, et mullune sõit lükkus koroonapiirangute tõttu tänavusse aastasse. "Aga seda rohkem oli inimestel aega garaažides autode kallal nokitseda. Vanade autodega tegelemine on samuti nagu viirus, sest huvilisi tuleb muudkui juurde ja tänavu osaleb juba üle kahesaja sõiduki," ütles ta.

Vanasõidukite suursõit algas laupäeva hommikul Paidest ja jõudis õhtuks Narva-Jõesuusse. Pühapäeva õhtuks on enam kui kümne kilomeetri pikkusel kolonnil kavas jõuda Alatsikivile.  Suursõidu lõpp-punkt on pärast Lõuna-Eesti linnade ja Pärnu läbimist Põltsamaa, kuhu on kavas jõuda võidupühal 23. juunil. Koos sõidukite kolonniga liigub retrobussis ka Tartu puhkpiliorkester "Tamme".

Ilmar Auna sõnul on enam kui 30kraadises suves sõita väga palav, aga seni on teekond kulgenud väga hästi. "Kellaaegadest peetakse kinni, sõitjad ise on rõõmsad, kolonne lastakse teiste liiklejate poolt ilusasti läbi, linnades on palju lehvitajaid ja uudistajaid ja nostalgitsejaid," rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles