Jõhvi volikogu kantselei ei hakka kaht alternatiivistungit korraldama

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aleksei Naumkin.
Aleksei Naumkin. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sel nädalal võib Jõhvis toimuda kaks alternatiivset volikogu eestseisuse istungit. Need on kokku kutsunud Niina Neglason ja Aleksei Naumkin, kes mõlemad peavad end seaduslikuks volikogu esimeheks.

Neglason kutsus eestseisuse kokku kolmapäeval, 7. juulil, Naumkin aga 8. juulil.

Praeguse seisuga korraldab kantselei oma tööd siiski Neglasoni juhtimisel. Kantselei juhataja Maire Lumiste ütles, et tema lähtub tema laual olevast seisukohast, et volikogu esimees on Niina Neglason, kes on selleks valitud 11 volikogu liikme häälega.

Naumkin peab end jätkuvalt seaduslikuks volikogu esimeheks, kuigi koalitsioon ta 17. juunil toimunud istungil tagandas. Toona keeldus Naumkin enda umbusaldamist hääletusele panemast, viidates asjaolule, et enamik umbusaldajaid võttis sellel istungil oma allkirja tagasi.

Siis, kui Naumkini haamrilöök oli istungi lõpetanud, jätkas võimupöörde tagajärjel loodud uus koalitsioon aga koosolekut ning võttis Naumkini volikogu esimehe kohalt maha, valides asemele Niina Neglasoni ning kinnitades uue vallavalitsuse eesotsas reformierakondlasest Maris Toomeliga. Nüüd kinnitab aga opositsiooni jäänud pool, et kõik toonasel jätkuistungil vastu võetud ning sellele järgnenud otsused olid õigusvastased.

Aleksei Naumkin ütles kolmapäeva ennelõunal Põhjarannikule, et kavatseb oma istungi siiski pidada. Küsimusele, kes talle eelnõud ette valmistab ja protokollib, ütles ta, et küllap selle saab lahendatud. "Vaatan, mõtlen, suhtlen ja siis saab selgeks, kuidas selle tsirkuse lõpetame. Mina ei alustanud ju seda tsirkust," lausus Naumkin, viidates 17. juuni istungile, kus volikogu enamus otsustas pärast tema lahkumist istungit edasi pidada.

Praeguse seisuga kavandavad nii Neglason kui Naumkin volikogu istungi kokku kutsuda 15. juuliks, ehkki kumbki oma päevakorraga. Neglason on varem öelnud, et ta ei hakka sellisel juhul volikogu esimehe haamri pärast Naumkiniga kaklema, vaid volikogu peab siis hääletama, kumb neist on seaduslik volikogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles