Narva kanti Eesti ööjooksude kaardile

Ilja Smirnov
Copy
Narva ülemiselt rannapromenaadilt avanev talvine vaade öisele piirijõele.
Narva ülemiselt rannapromenaadilt avanev talvine vaade öisele piirijõele. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Laupäeval, 18. detsembril korraldab MTÜ Rakvere Maraton piirilinnas ööjooksu "Narva talv".

Tegelikult kulgeb jooks mööda Narvat õhtul, ent 5 ja 10 kilomeetri distantsi start on kavas kell 17 ning sel kellaajal on detsembris väljas juba pime.

MTÜ Rakvere Maraton korraldatav rahvusvaheline terviseliikumise festival "Eesti ööjooks" toimus kümme aastat Rakvere linnas ning tõi kokku üle 8000 osaleja rohkem kui 20 riigist. Seesama korraldaja viib ööjookse läbi Tallinnas ning nüüd on need jõudnud ka Narva.

"Näeme Ida-Virumaal viie aasta perspektiivis suurt võimalust kasvuks," on öelnud Rakvere Maratoni juhatuse liige Marko Torm, kes aastatel 2017-2019 oli Rakvere linnapea.

"Narva talve" rada algab ning lõpeb Astri kaubandus- ja meelelahutuskeskuse ees oleval väljakul ning kulgeb mööda Narva kesklinna ja vanalinna tänavaid. Muu hulgas möödutakse raekojast ja liigutakse mööda ülemist rannapromenaadi. 10 kilomeetri jooksjatel tuleb teha kaks ringi.

Nagu Põhjarannik mais juba kirjutas, sai MTÜ Rakvere Maraton "Narva talve" läbiviimiseks integratsiooni sihtasutuselt 25 000 eurot toetust. Toetust said üritused, mis toovad Ida-Virumaale külalisi mujalt Eestist, soodustavad eri kultuuritaustaga inimeste suhtlust, arendavad turismi ning elavdavad Ida-Virumaa ettevõtlust ja majandust, parandades lõppkokkuvõttes kohalikku elukeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles