Metsa tohib jälle marjule ja jalutama minna

Põhjarannik
Copy
Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab päästeamet iga päev riigi ilmateenistuse tuleohukaarti. 21. juulil nägi see välja niimoodi.
Tuleohtliku aja kehtestamisel hindab päästeamet iga päev riigi ilmateenistuse tuleohukaarti. 21. juulil nägi see välja niimoodi. Foto: Riigi Ilmateenistus

Teisipäevane vihm vähendas pisut metsade tuleohtlikkust ja kolmapäevast alates tohib seal jälle jalgsi liikuda.

Pühapäevast kehtestatud metsamineku keelu järel lubas Ida päästekeskuse juht Ailar Holzmann, et piirangud tühistatakse nii kiiresti kui võimalik.

Teisipäeval sadanud vihm võimaldas selle lubaduse kiiresti täita. Vähemalt osaliselt, sest endiselt ei tohi metsas lõket teha, grillida, suitsetada ega mootorsõidukiga sõita.

Küll aga võivad metsa minna marjulised, matkajad ja niisama jalutajad.

Metsatöid võib metsas teha, selle tegevuse eest vastutab metsaomanik. Lubatud on ka turbatöötlemis- ja põllumajandustööd. Lõket teha ega grillida ei tohi

Metsas võib vajaduse korral metsatöid teha, nende eest vastutab metsaomanik ise. Lubatud on ka turbatöötlemis- ja põllumajandustööd. Lõket teha ega grillida ei tohi ka isiklikus ega RMK metsas.

Kõik need keelud kehtivad jätkuvalt Ida- ja Lääne-Virumaa ning Jõgevamaa metsades, uute maakondadena lisandusid nimistusse Tartu- ja Pärnumaa. Järvamaal, kus samuti pühapäevast karmid piirangud kehtestati, tühistati need täies ulatuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles