Ida-Virumaa vilksatab terve nädala telepildis

Põhjarannik
Copy
TV3 reporter Erkki Sarapuu intervjueerib Narva-Jõesuu sadamast välja sõites puulaeva Tütarsaare Aino kaptenit Ilmar Tamme.
TV3 reporter Erkki Sarapuu intervjueerib Narva-Jõesuu sadamast välja sõites puulaeva Tütarsaare Aino kaptenit Ilmar Tamme. Foto: Meelis Kuusk

TV3 "Seitsmesed uudised" on võtnud tähelepanu alla Ida-Virumaa, mida reporter Erkki Sarapuu avab positiivses võtmes, näidates siinsed ägedaid kohti, inimesi ja sündmusi.

Erkki Sarapuu mängis oma ringreisi ajal Jõhvi muusikaväljakul koos noortega pilli, ujus Kohtla-Järvel uhiuues Wiru spordikeskuse basseinis, loopis Alutagusel korvi lendavaid taldrikuid, õppis Sillamäe rannapromenaadil kohalike noorte juhendamisel shuffle'i tantsu samme, tuhises Narvas Äkkekülas tuubiga mäest alla, ronis Aidus Sipelgamäe otsa, seilas "Tütarsaare Ainoga" Narva-Jõesuust Toilasse ja tegi tutvust Sinimägede muuseumiga.

Kõike, mida reporter Ida-Virumaal koges, jagab ta 19.-26. juulini "Seitsmeste uudiste" vaatajatega (klipid on järelvaadatavad TV3 portaalis ja Põhjaranniku veebis). "Kui ise kaasa teen, siis ma saan paremini aru asja tuumast ja see jääb ka pikemaks ajaks meelde," selgitas Erkki Sarapuu.

Terviklik pilt

Ida-Virumaa ringreis viis võttemeeskonna kõigisse kaheksasse omavalitsusse. Tänu sellele tekkis maakonnast senisest terviklikum pilt.

"Varem olin päeva- või õhtujuhina käinud Sondas, Jõhvis ja Narvas. Eelmisel aastal tegin lugu Narva linnuse idatiiva avamisest, aga patt tunnistada: tookord ma ei jõudnudki jõepromenaadile. Nüüd jõudsin: see on väga vinge!" muljetas Erkki Sarapuu.

Sillamäe uhiuuel rannapromenaadil õpetasid kohalikud noored telereporterile shuffle'i tantsu samme.
Sillamäe uhiuuel rannapromenaadil õpetasid kohalikud noored telereporterile shuffle'i tantsu samme. Foto: Meelis Kuusk

Küll oli ta varem jalutanud Sillamäe rannapromenaadil, aga sinna oli tore tagasi sattuda. "Toila ja Narva-Jõesuu on suurepärased kohad ja tubli töö on teinud ka Kohtla-Järve, kus on renoveeritud kultuurikeskus ja ehitatud uus spordikeskus. Olin meeldivalt üllatunud, kui palju uut ja põnevat on Ida-Virumaal juurde tulnud. Samas oli tore näha, et inimesed on sama soojad ja sõbralikud."

Erkki Sarapuu soovitab ka kohalikel vaadata Ida-Virumaad uue pilguga. "Oma igapäevaste toimetuste juures ei pane tihtipeale enda ümber toredaid asju nii erksalt tähele kui väljast tulijad. Olekski hea ennast korraks üles raputada. Tegelikult on Ida-Virumaal tehtud suur töö mitte ainult selleks, et turistil oleks tore tulla, vaid et kohalikel oleks mõnusam elada."

Äkkeküla spordikeskuses saab aasta ringi tuubitada.
Äkkeküla spordikeskuses saab aasta ringi tuubitada. Foto: Meelis Kuusk

Järgmisel korral lubas TV3 reporter tulla Ida-Virumaale turistina. "Oleme seda perega korduvalt arutanud. Arvan, et puhkamiseks valime Narva-Jõesuu või Toila, aga liigume igal pool ringi. Neid kohti, mida Ida-Virumaal vaadata, on ikka väga-väga palju."

Vahetu ja ehe

Ida-Viru turismiklastri turundusjuht Meelis Kuusk kiitis, et koostöö TV3 saatemeeskonnaga sujus ülihästi. "Olin positiivselt üllatunud, et saatejuht ja kaameramees tahtsid kõike kaasa teha. Tänu sellele on klipid hästi vahetud ja ehedad ning toovad välja meie omapära."

Iga omavalitsus sai kaasa rääkida, mida ja kuidas tahab välja tuua. "Mõte oli näidata Ida-Virumaad arengute ja põnevate tegevuste kaudu, mis annaksid põhjuse Eesti inimesel kõrvu kikitada," selgitas Meelis Kuusk.

Foto: logo
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles