Teatrietenduse "Mein Kampf" reklaamplakat Narvas tekitas juudi kogukonnas nördimust

Ilja Smirnov
Copy
Niisugune oli kultuurimaja Rugodiv fassaadile paigaldatud lavastuse "Mein Kampf" reklaam kuni selle nädalani. Praeguseks on pahameelt põhjustanud sõnaühend sealt maha võetud ning kolmapäeval pannakse üles uus kujundus.
Niisugune oli kultuurimaja Rugodiv fassaadile paigaldatud lavastuse "Mein Kampf" reklaam kuni selle nädalani. Praeguseks on pahameelt põhjustanud sõnaühend sealt maha võetud ning kolmapäeval pannakse üles uus kujundus. Foto: Vaba lava

Narva kultuurimaja Rugodiv fassaadile paigaldatud "Mein Kampfi" reklaamplakat pahandas juudi kogukonna esindajaid ning Vaba Lava teatrikeskus võttis selle sealt nende palvel maha.

Vaba Lava teatrikeskuse korraldatav rahvusvaheline Vabaduse festival on kavas 17.-21. augustini. Selle programmi kuulub ka mitmeid skandaalseid, oma kodumaal keelatud lavastusi, teiste seas Poola teatri Powszechny lavastus "Mein Kampf".

Eesti juudi kogukonnas tekitas "Mein Kampfi" reklaam pahameelt ning oma nördimuse avaldamiseks pöördusid nad Narva linnavolikogu esimehe Tatjana Stolfati poole. Stolfat nõustus, et "Mein Kampfi" reklaamimine on lubamatu, ning ta palus laupäeval linnapea Katri Raigil tagada selle reklaami kõrvaldamine linnaruumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles