Rahandusministeerium: Jõhvi volikogu esimehe tagandamine polnud õiguspärane

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi volikogu praegune enamus on kindel, et Aleksei Naumkin võeti 17. juunil õiguspäraselt volikogu esimehe kohalt maha. Rahandusministeerium on vastupidisel arvamusel, kuid sellel mingeid õiguslikke tagajärgi ei ole.
Jõhvi volikogu praegune enamus on kindel, et Aleksei Naumkin võeti 17. juunil õiguspäraselt volikogu esimehe kohalt maha. Rahandusministeerium on vastupidisel arvamusel, kuid sellel mingeid õiguslikke tagajärgi ei ole. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Rahandusministeerium teatas oma vastuses Jõhvi volikogu endisele esimehele Aleksei Naumkinile, et volikogu poleks tohtinud tema umbusaldamist hääletusele panna, kuna umbusaldusavaldused võeti istungil tagasi.

Aleksei Naumkin võeti 11 poolthäälega volikogu esimehe kohalt maha 17. juunil pärast seda, kui Naumkin ise oli keeldunud enda umbusaldamist päevakorda panemast. Ta selgitas seda asjaoluga, et enamik umbusaldusavaldusele allakirjutanuid võttis umbusaldusavalduse tagasi. Pärast Naumkini haamrilööki volikogu istungi lõpetamise kohta otsustas volikogu enamus aga istungit jätkata ning volikogu esimees võeti ametist maha. Samal istungil valiti uueks esimeheks Niina Neglason ja vallavanemaks Maris Toomel.

Ministeerium: umbusaldusavaldust saab tagasi võtta

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles