LÜHIUUDISED Ilona Kaldre lahkub Jõhvi vallavalitsusest

Põhjarannik
Copy
Ilona Kaldre.
Ilona Kaldre. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

End selgeltnägijaks nimetav Ilona Kaldre, kes kogus skandaalset tuntust sellega, et Jõhvi avalike suhete juhina töötades nimetas avalikus eetris Jõhvit pommiauguks, esitas sel teisipäeval vallavanem Maris Toomelile lahkumisavalduse.

Eelmise aasta lõpus, olles juba ametis Jõhvi avalike suhete juhina, nimetas Kaldre Sillamäe televisioonis Jõhvi valda pommiauguks, Eestit politseiriigiks, igatses taga nõukogude aega ning seadis kahtluse alla NATO üksuste Eestis viibimise ja maskide kandmise mõttekuse.

Pärast seda sattus Kaldre Jõhvi opositsiooni turmtule alla ning eriti kriitiline oli tema suhtes praegune vallavanem Maris Toomel. Kaldre avaldused mõistsid hukka ka toonased vallajuhid, kuid jätsid ta opositsiooni vallandamisnõudmistele vaatamata ametisse. Opositsioon kavandas seejärel ka toonasele vallavanemale Jüri Konradile umbusalduse esitamist, kuid hiljem loobus sellest.

"Jah, läksime lahku vastastikusel ja sõbralikul kokkuleppel," ütles vallavanem Maris Toomel.

ILMA JAHENEMINE MÕJUTAS KOHTU OTSUST

Tartu halduskohus jättis rahuldamata ühe Viru vangla kinnipeetava kaebuse seoses suvise kuumalainega. Nimelt esitas üks vang 6. juulil esialgse õiguskaitse taotluse, milles palus kohustada Viru vanglat võtma vastu meetmeid K-hoones valitseva palavuse leevendamiseks. Taotluse kohaselt on tegemist ebavõrdse kohtlemisega, kuna ülejäänud eluhoonetes on palavuse leevendamiseks toiduluugid avatud või aknaruut ajutiselt eemaldatud.

Kohus kinnitas, et kinnipeetava taotluse esitamise ajal kestis Eestis haruldaselt pikk kuumalaine, mil päeval tõusis õhutemperatuur 30 kraadi ümbrusse ning ööpäeva keskmine õhutemperatuur oli peaaegu kuu aega püsinud 20 kraadi lähedal või kõrgemalgi. "Praeguseks on Eestis kõrged õhutemperatuurid möödunud," leidis kohtunik Maria Lõbus 20. juulil tehtud määruses. "Avalikult kättesaadavate ilmaprognooside kohaselt ei tõuse Eestis järgneva kuu päevane õhutemperatuur reeglina enam üle 30 kraadi ning öine õhutemperatuur püsib enamasti alla 20 kraadi. Seega ei ole praegu ette näha, et erandlikult palavad ilmad võiksid lähiajal korduda," tõdes kohtunik, põhjendades, miks ta jätab vangi taotluse läbi vaatamata.

TÖÖSTUSHOONES PÕLESID BUSSIISTMED

11. augustil kell 7.54 andis mööda sõitnud veoki juht häirekeskusele teada, et Kohtla-Järvel Ahtme linnaosas Ritsika väikekohas on tööstushoonest suitsu tõusmas näha. Kohale kiirustanud päästjad leidsid eest 3000 ruutmeetri suuruse hoone, millest põles lausleegiga umbes 600 ruutmeetri suurune osa. Päästjad lokaliseerisid tulekahju kell 8.41. Tules olnud boks oli täidetud bussiistmetega, kõrvalasuvad ruumid said suitsukahjustusi. Põlengu tekkepõhjus on selgitamisel.Sündmuskohal oli 11 tuletõrjeautot ning kaks kiirabibrigaadi. Keegi kannatada ei saanud.

AUTO PÕLES ÄRA

7. augusti varahommikul süttis Kohtla-Järve Ahtme linnaosas Aru tänaval sõiduauto. Päästjate saabumise ajal oli masin lausleekides. Tulekahju likvideeriti ligi 40 minutiga. Lisaks põlenud masinale said lähedal asunud autod kuumakahjustusi. Esialgsetel andmetel võis põleng alguse saada elektrisüsteemi rikkest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles