VIDEO ⟩ Suur ehitustanner Jõhvis: põhikooli seinad kerkivad, promenaad ja staadion on valmimas

Erik Gamzejev
Copy
Jõhvis uuel staadionil on jooksurajad valmis ja jalgpalliväljakul pool eelkasvatatud murust paigaldatud.
Jõhvis uuel staadionil on jooksurajad valmis ja jalgpalliväljakul pool eelkasvatatud murust paigaldatud. Foto: Erik Gamzejev / Põhjarannik

Jõhvi mikrorajoonis asuvas hariduslinnakus on hakanud kerkima uue põhikooli esimese korruse seinad. Kooli, spordihalli ja kunstikooli juures valmival promenaadil käivad viimased viimistlustööd. Lõppjärgus on ka uue täismõõtmelise staadioni ehitus.

Vallavalitsuse projektijuhi Jevgeni Korniltsevi sõnul tuleb promenaadil paigaldada veel tänavamööbel ja teha asfalteerimistöid. Staadionil on jooksurajad juba joonitud, jalgpallivälljakul on paigaldatud pool eelkasvatatud murust. Algab tribüüni püstitamine. 

Korniltsev loodab, et jooksmiseks saab hakata staadioni kasutama juba septembris. Jalgpalliväljakul vajab muru aga juurdumiseks poolteist kuud. 

Uue põhikoolihoone nurgakivipanek on kavandatud 16. septembriks. Selleks ajaks on Korniltsevi sõnul loodetavasti paigaldatud juba ka esimene vahelagi. 510 õpilasele mõeldud koolimaja peab valimima järgise aasta suvel. Selle ehitus läheb maksma üle 7,4 miljoni euro, mis on 1.3 miljonit enam kui vallavalitsus plaanis.

Jõhvi põhikooli uus maja hakkab paiknema riigigümnaasiumi ja spordihalli vahel.
Jõhvi põhikooli uus maja hakkab paiknema riigigümnaasiumi ja spordihalli vahel. Foto: Eskiis / Kauss Arhitektuur OÜ
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles