Vaidlus korteriühistutes: kas alustada kütmist või ikka veel oodata?

Copy
Sompa korteriühistul Humala tn 5 on oma katlamaja, mis töötab pelletitega. Ühistu esimehe Lilia Birjuki sõnul sealsed elanikud kütet saada esialgu ei soovi, kuid lähipäevil tehakse siiski katlamaja proovikäivitus.
Sompa korteriühistul Humala tn 5 on oma katlamaja, mis töötab pelletitega. Ühistu esimehe Lilia Birjuki sõnul sealsed elanikud kütet saada esialgu ei soovi, kuid lähipäevil tehakse siiski katlamaja proovikäivitus. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Majahaldurite sõnul on tavaline, et kütteperioodi eel paluvad ühed majaelanikud kütte võimalikult kiiresti sisse lülitada, teised aga kinnitavad, et tuleb 1. oktoobrini ära kannatada. Kolmandate meelest oleks 1. oktoobrilgi veel liiga vara kütma hakata.

"Seni ei ole mul keegi kuskil palunud kütet sisse lülitada," ütles üheksat Kohtla-Järve korteriühistut haldav Valentina Kurganova.

Tema sõnul otsustasid majade elanikud üldkoosolekul küll seda, et alustavad kütteperioodi 1. oktoobril ja lõpetavad selle aprilli viimasel päeval. "Kuid minu arvates tuleb sellele küsimusele läheneda siiski lähtuvalt olukorrast: kui septembri viimased päevad on külmad, siis muidugi lülitame kütte varem sisse."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles