Hooldekodu põlenguga võidelnud said rinda elupäästja medali

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Aa külas talvel aset leidnud hooldekodu põlengu päästetööde eest sai medali üheksa inimest.
Aa külas talvel aset leidnud hooldekodu põlengu päästetööde eest sai medali üheksa inimest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Päästeamet autasustas üheksat päästjat ja politseinikku, kes osalesid talvel Lüganuse vallas aset leidnud põlengu päästeoperatsioonis, kus tulest päästeti 44 inimest.

Häirekeskus sai teate tulekahju kohta Aa külas Männiku pansionaadis 12. jaanuari õhtul.

Päästjate saabudes olid leegid juba majast väljas. Pansionaadis oli tulekahju ajal 45 hoolealust ja kaks töötajat, kelle evakueerimist päästjad kohe alustasid. Kahjuks leidsid päästjad hoonest kaks hukkunut ning üks inimene suri kiirabiautos teel haiglasse.

Hilisem uurimine selgitas, et põleng sai alguse ühe pistikupesa halvast ühendusest.

Hooldekodu põlengu üheksa kangelast

Hooldekodu põlengu päästetöödes osalemise eest said elupäästja medali päästjad Dmitri Pronin, Fred Sarap, Nikita Pavlov, Kristina Šablovskaja ning Virgo Varb, samuti politseinikud Mark Piirits, Konstantin Kaarlõp, Daniil Bogomolov ja Marko Petrov.

Mullu 2. novembril sai Jõhvi päästekomando meeskond väljakutse korteritulekahjule Kohtla-Järve linna Ahtme linnaossa. Häirekeskusest saabunud info kohaselt oli kolmanda korruse korteris invaliid ning korter oli suitsu täis. Päästjad Aare Ilves ja Igor Tšelobittšikov avasid korteri ukse, leidsid köögist hingamisraskustes mehe ja tõid ta suitsusest korterist välja. Selle eest said mehed elupäästja medali.

Eelmise aasta 8. detsembril teatati tulekahjust Sillamäel Viru puiesteel, kus oli viiekorruselise kortermaja teise korruse aknast näha musta suitsu. Päästemeeskonna saabudes oli korter paksu musta suitsu täis ning majaelanikult saadud info järgi viibis korteris inimene. Suitsuses toas otsiti kolm minutit ning teadvuseta inimene leiti elutoa põrandalt maast. Korterist välja toodud meesterahvas anti üle kiirabile, kes toimetas kannatanu haiglasse. Tulekolle asus ühes toas, kus seina ääres põles diivan. Päästeoperatsiooni eest said elupäästja medali Dmitri Pavlov ja Gunnar Kõue.

Päästis inimese kaks korda

Tänavu 24. jaanuaril tundis üks Narva linna Rahu tänava viiekorruselise kortermaja viienda korruse elanik põlemise lõhna. Ta läks oma korterist välja trepikotta ja sai aru, et põleb naaberkorter. Mees avas naaberkorteri ukse ning nägi seal suitsu täis koridori ja inimest. Ta sisenes korterisse ja tõi sealt naabri välja. Päästetud inimene oli ebaadekvaatne ning ronis mõne aja möödudes tagasi põlevasse korterisse ja abistaja pidi teda sealt veel kord päästma. Selle kangelasteo eest sai Konstantin Lebedev elupäästja medali.

Selle aasta 30. jaanuaril tuli teade, et Narva linnas Joaorus oli inimene jää alla vajunud. Õnnetus juhtus umbes 30 meetri kaugusel kaldast. Enne päästemeeskonna saabumist läks seda pealt näinud Sergei Petrov jääle ja viskas uppuvale kalamehele päästerõnga. Kui kalamees päästerõngast kinni sai, hakkas Petrov teda kaldale tõmbama. Selle teo eest autasustati Sergei Petrovi elupäästja medaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles