Uus juht roogib Jõhvi spordikoolist välja poliitikat

Erik Gamzejev
Copy
Septembris Jõhvi spordikooli direktorina tööd alustanud Urmas Treier jõudis selles ametis olla vähem kui neli kuud.
Septembris Jõhvi spordikooli direktorina tööd alustanud Urmas Treier jõudis selles ametis olla vähem kui neli kuud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Poliitilised ametikohad kaovad, spordikooli jaoks ebasoodsad töölepingud tühistatakse ja juurde tuleb võtta treenereid − selline on septembrist ametisse asunud uue juhi Urmas Treieri plaan Jõhvi spordikooli depolitiseerimisel.

Tartumaalt pärit Urmas Treier sõnab, et nõustus Jõhvi spordikooli direktori konkursi võitjana töölepingut sõlmima tingimusel, et spordikool ei tohi olla kohaliku poliitika mängumaa. "Ei tohi niimoodi olla, et kui vallas võim vahetub, siis paneme spordikooli etteotsa oma inimese ja teeme teistele veel lisaks ametikohti juurde," ütles ta, lisades, et spordis viib sihile järjepidevus, aga Jõhvis vahetuvad spordikooli direktorid lühikese aja jooksul. "Niimoodi ei saa sporti juhtida."

Treier viitab Jõhvis viimasel kolmel aastal toimunule, kus spordikooli eesotsas on nagu karussellil olnud kohalikud munitsiaalpoliitikud Jevgeni Fedorenko, Tamara Luigas, Aivar Surva ja Fedorenko kuni augusti lõpuni teist korda. Lisaks on spordikoolis töökohad loodud ka mitmetele teistele võimuliitudes kandideerinutele: Andrei Ojamäe sai asedirektoriks, Jekaterina Vassiljeva võimla administraatoriks ja projektijuhiks, Arkadi Zakarljuka spordihalli meistriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles