Politsei uurib alaealise ründamist Narva tänaval

Ilja Smirnov
Copy
Politseinik Narvas tööpostil.
Politseinik Narvas tööpostil. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Selle nädala alguses levis sotsiaalmeedias info, nagu oleks maskis meesterahvas üritanud Narvas last röövida, kuid õnneks õnnestus lapsel end lahti rebida ja põgeneda. Politsei käivitas uurimise.

27. ja 28. septembril anti sotsiaalmeedias teada, et Narvas olevat maskis mees üritanud ühest Narva Kreenholmi rajooni spordisektsioonist kodu poole liikunud kuue- või seitsmeaastast last röövida. "Poisil õnnestus end lahti rebida ja ära joosta. Mees kandis maski." Ühtlasi soovitas postituse autor narvalastel oma lapsi hoiatada ning neile trenni lõppedes vastu minna.

Postituse autorit ei ole esialgu kindlaks tehtud, kuna politsei on info edasist levitamist piiranud.

Põhjaranniku infopäringule vastati politseist, et ühelt 42aastaselt naiselt tuli teate, et 27. septembril oli keegi tundmatu meesterahvas Narvas Kreenholmi tänaval tema alaealisele pojale füüsilist valu tekitanud. Juhtunu asjaolud on selgitamisel.

Täpsustavatele küsimustele vastas juba kriminaalmenetlusega tegelev prokuratuur.

"Hetkel ei ole selles juhtumis kedagi kahtlustatavana kinni peetud. Politsei teeb aktiivselt tööd, et tuvastada mehe isik ja selgitada välja kõik selle juhtumi asjaolud," sõnas prokuratuuri pressinõunik Maria Gonjak.

Narva politseijaoskonna noorsoopolitseiniku, vanemkomissar Natalja Burjakova sõnul suhtub politsei laste vastu toime pandud kuritegudesse alati väga tõsiselt. Saades sellekohase teate, sekkub politsei viivitamatult olukorda ning selgitab välja juhtunu asjaolud.

"Kui politsei vajab menetlemiseks lisainfot või kui on vaja elanikke võimaliku ohu eest hoiatada, siis pöördub ta meedia ja sotsiaalvõrgustike kaudu avalikkuse poole ning seda infot võib julgelt jagada."

Burjakova sõnul tasub levitada vaid kontrollitud ja täielikult usaldusväärset infot, kuna puuduliku või kontrollimata info levitamine võib kogukonna turvatunnet alusetult rikkuda.

"Kui keegi tahab kaaskodanikke võimalike ohtude eest hoiatada, siis tuleks esmalt piirkonnapolitseiniku või veebikonstaabliga nõu pidada."

Ida prefektuur avaldas Facebookis teate, et tegemist on valeinfoga. "Oleme märganud, et sotsiaalmeedias levib valeinfo selle kohta, et Narvas olevat maskis mees last üritanud röövida. Politsei kontrollis juhtunu asjaolusid kohe ning saime kinnitust, et see ei vasta tõele."

Ühtlasi tuletab Ida prefektuur meelde, et infoallikate puhul on tähtis rakendada kriitilist mõtlemist. "Kuulujuttude ja valeinfo levitamine riivab meie turvatunnet ning tekitab kogukonnas asjatut ärevust. Kui leiad sotsiaalmeedias ringleva postituse, mille info vajaks kontrollimist, siis jaga seda politsei, mitte oma veebisõpradega."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles