Ida-Viru ettevõtluskeskus ootab aktiivsete kodanike ja ühenduste kandidaate

Põhjarannik
Copy
Eelmisel aastal võtsid Ida-Viru ettevõtluskeskuse tunnustuse vastu Aleksei Neprimerov ja Ksenia Klotškova, kes jaksavad teha head mitmel rindel. Ksenia on rajanud Päite loomapargi, kus Aleksei käib sageli abiks. Ksenia käib omakorda abiks MTÜs Iga Elu kadunud inimesi otsimas.
Eelmisel aastal võtsid Ida-Viru ettevõtluskeskuse tunnustuse vastu Aleksei Neprimerov ja Ksenia Klotškova, kes jaksavad teha head mitmel rindel. Ksenia on rajanud Päite loomapargi, kus Aleksei käib sageli abiks. Ksenia käib omakorda abiks MTÜs Iga Elu kadunud inimesi otsimas. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru ettevõtluskeskus kutsub esitama kandidaate konkursile, et tunnustada Ida-Virumaa 2021. aasta aktiivseid noori, tegusaid kodanikke ja parimaid vabaühendusi.

"Soovime esile tõsta ja tunnustada neid, kelle teod muudavad meie kodukohta paremaks, kogukonda ühtsemaks ning kodanikuühiskonda tugevamaks," selgitas Ida-Viru ettevõtluskeskuse vabaühenduste konsultant Marju Uustalu.

Esimeses kategoorias tunnustatakse ühingut, kes on kogukonna hüvanguks tulemuslikult rakendanud kohaliku omaalgatuse programmi (KOP) toetusraha. Teises kategoorias pälvib tunnustuse ühing, kes on kogukonna arengusse tulemuslikult panustanud euroraha.

Kolmas kategooria on Ida-Viru aasta kodanikuühendus. Selleks saab ühing, kes on 2021. aastal silma paistnud kohaliku elu edendamisega, on kutsunud või viinud ellu kogukonna jaoks olulisi sündmusi või muid kogukonda elavdavaid või abistavaid projekte ning on koostööaldis teiste ühenduste, ettevõtjate ja omavalitsusega.

Neljandana tunnustatakse Ida-Viru aasta tegusaimat kodanikku − inimest, kes on oma tegevusega 2021. aastal silma paistnud ning kaasa aidanud oma piirkonna, maakonna või valdkonna positiivsele arengule.

Tänavu on ka mitu uut kategooriat, et tunnustada aktiivseid noori ja lastevanemaid. Ida-Viru noore vabatahtliku kandidaadiks võib esitada ettevõtliku kooli algatusvõimelisi noori, kes on 2021. aastal silma paistnud vabatahtliku tööga ning aidanud kaasa oma kooli, piirkonna või maakonna positiivsele arengule.

Ida-Viru vabatahtliku noortetiimi kategoorias tunnustatakse ettevõtliku kooli noortetiimi, kuhu kuulub vähemalt kaks noort, kes on tegutsenud vaba tahte alusel koos ühise eesmärgi saavutamise nimel ning on oma tegevusega 2021. aastal panustanud oma kooli, piirkonna või maakonna positiivsesse arengusse.

Ida-Viru lapsevanema vabatahtliku teo 2021 kategoorias tunnustatakse ettevõtliku kooli aktiivset lapsevanemat, kes on 2021. aastal silma paistnud oma vabatahtliku panusega kohaliku haridusasutuse arengusse (lasteaed, kool, huvikool, noortekeskus).

Kandidaate võivad esitada eraisikud, kodanikuühendused, ettevõtjad, kohalikud omavalitsused, haridus- ja riigiasutused kuni 7. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles