Jõhvi vee-ettevõtja süüdistab valda oma veetorustiku lõhkumises

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Jõhvi vee-ettevõtja Toomas Ziljov ei tea, kas ja kui palju tema ehitatud veetorustikust selle Puru tee 5 asuva kinnistu ehitustandri all veel alles on.
Jõhvi vee-ettevõtja Toomas Ziljov ei tea, kas ja kui palju tema ehitatud veetorustikust selle Puru tee 5 asuva kinnistu ehitustandri all veel alles on. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Osaühing Pesulux paneb Jõhvi vallavalitsusele süüks ehitusloa andmist kinnistule, kus tööde käigus lõhuti väidetavalt talle kuuluv veetorustik.

Puru tee 5 kinnistu − ja veel mitu naaberkinnistut − ostis Jõhvis tänavu kevadel Lidl Eesti OÜ, et sinna kaubanduskeskus ehitada. Detailplaneeringu järgi tuli sellel kinnistul asuvad hooned lammutada ja vana veetorustik likvideerida. Seda uus omanik ka tegi, kui vallavalitsus ehitusloa andis.

Jõhvi vee-ettevõtte Pesulux juht ja omanik Toomas Ziljov sai väidetavalt tema omandis olnud torustikuga toimunust teada alles augusti lõpus ning kaebas vallavalitsuse korralduse Puru tee 5 kinnistu kohta ehitusloa andmiseks kohtusse. Ziljov taotles kohtult ka esmast õiguskaitset, paludes seal ehitustegevuse kuni otsuse tegemiseni peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles