Narva tulevane koalitsioon näeb linnapeana Katri Raiki ja volikogu esimehena Sergei Gorlatši

Ilja Smirnov
Copy
Narvas praegu kõige populaarsem poliitik Katri Raik ja Denis Larchenko erakonnast Eesti 200 allkirjastasid viiendal päeval pärast valimisi poliitilise koalitsiooni moodustamiseks ühiste kavatsuste protokolli. Fotol on ka Sergei Gorlatš ja Natalia Umarova.
Narvas praegu kõige populaarsem poliitik Katri Raik ja Denis Larchenko erakonnast Eesti 200 allkirjastasid viiendal päeval pärast valimisi poliitilise koalitsiooni moodustamiseks ühiste kavatsuste protokolli. Fotol on ka Sergei Gorlatš ja Natalia Umarova. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Erakond Eesti 200 ja valimisliit Katri Raigi Nimekiri allkirjastasid Narva volikogu koalitsiooni moodustamiseks ühiste kavatsuste protokolli. Kahe peale kokku on neil napp häälteenamus.

Ühiste kavatsuste protokollile kirjutasid 22. oktoobril alla Eesti 200 nimekirjast volikogusse valitud Denis Larchenko ning Katri Raigi valimisnimekirjast Raik ise.

Osapooled kinnitasid oma kokkuleppes, et ei hakka kumbki omaette Narva teiste poliitiliste jõududega alternatiivseid kõnelusi pidama.

Katri Raik on endiselt seisukohal, et Keskerakonnaga koalitsiooni moodustamine ei ole võimalik. "Praegu mitte," sõnas ta. Järelikult ei saa ka Eesti 200 nüüd enam Narva tsentristidega läbi rääkida.

Tulevase koalitsiooni liikmed näevad Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluvat Katri Raiki Narva uue linnapeana. Raigi valimisnimekirja teine number, reformierakondlane Sergei Gorlatš esitatakse volikogu esimehe kandidaadiks. Volikogu aseesimeheks plaanitakse nimetada Eesti 200 valimisnimekirja esinumber, parteitu Natalia Umarova.

Raigi sõnul arutatakse Eesti 200ga kavandatava koalitsioonileppe üksikasju põhjalikumalt järgmisel nädalal.

"Praegu räägime koalitsioonist, kuid tegelikult tahame muuta Narva poliitilist kultuuri, et volikogus kõlaks opositsiooni hääl kõvemini kui varem. Mõistagi kohtume me ka EKRE esindajatega, sest neilgi on oma valijad ning kohalik võim peab kuulda võtma iga narvalase häält," sõnas Raik.

Narva valimised võitis Katri Raigi nimekiri, saades 31 kohast 15. Keskerakond sai 10 kohta, Aleksei Jevgrafovi valimisliit Elagu Narva neli ja Eesti 200 kaks kohta. EKRE ei saanud aktiivsele ja pikale valimiskampaaniale vaatamata Narva linnavolikogus mitte ühtegi kohta.

Raigi valimisliidu ja Eesti 200 koalitsioonil on kahe peale kokku napp häälteenamus: 17 kohta.

"Me kõik mõistame, et 17 häälest ei piisa. Praeguses poliitilises reaalsuses on kahjuks muutunud liiga lihtsaks hüpata ühe poliitilise jõu juurest üle teise juurde. Nii et muidugi oleks hea, kui koalitsioonil oleks volikogus rohkem kohti, seepärast jätkame kõnelusi," sõnas Raik, pidades silmas Elagu Narvaga peetavaid läbirääkimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles