Toilas sõlmiti koalitsioonileppe asemel toetuskokkulepe (1)

Põhjarannik
Copy
Eve East (vasakul) ja Anneki Teelahk allkirjastasid koostööleppe, mis näeb ette teineteise toetamist võimu teostamisel ja sotsiaalkomisjoni juhtimise jätmist Reformierakonnale. Ülejäänud võtmekohad saab valimisliit Ühtne Vald.
Eve East (vasakul) ja Anneki Teelahk allkirjastasid koostööleppe, mis näeb ette teineteise toetamist võimu teostamisel ja sotsiaalkomisjoni juhtimise jätmist Reformierakonnale. Ülejäänud võtmekohad saab valimisliit Ühtne Vald. Foto: Lea Rand

Toilas sõlmiti reedel valimised võitnud valimisliidu Ühtne Vald ja Reformierakonna vahel kokkulepe, mis näeb ette teineteise toetamist. Tavapärast koalitsioonilepet Toilas ei tehta.

"Koalitsioonipartnerid valimisliit Ühtne Vald ja Reformierakonna Toila piirkond leppisid kokku, et valimisperioodil 2021-2025 toetatakse üksteist Toila valla juhtimises," seisab dokumendis, mille allkirjastasid vallavanem ja valimisliidu Ühtne Vald esinumber Eve East ning Reformierakonna Toila piirkonna juht Anneki Teelahk.

Veel lepiti kokku, et Reformierakond saab endale volikogu sotsiaalkomisjoni esimehe koha. See tähendab, et kõik ülejäänud võtmepositsioonid võtab endale Ühtne Vald: vallavanemaks saab Eve East ning volikogu esimeheks Etti Kagarov. Easti sõnul pole vallavalitsuse koosseisu veel otsustatud.

East ütles, et klassikalist koalitsioonilepet, mis sisaldaks konkreetset tegevuskava, Toilas ei tule. "Kuna meie valimisprogrammid olid üsna sarnased, siis edasine tegevuskava lepitakse kokku jooksvalt," sõnas ta.

Valimisliit Ühtne Vald sai valimistel 17st Toila volikogu kohast 9 ning Reformierakond 1 koha. Opositsiooni jääval valimisliidul Terve Meie Kogukond on 7 kohta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles