Ida-Viru jääb ülejäänud Eestist maha nii õpilaste vaktsineerimise kui testimise poolest

Põhjarannik
Copy
Koroona kiirtesti tegemine koolis.
Koroona kiirtesti tegemine koolis. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Oktoobri lõpu seisuga oli Ida-Virumaal vaid 35 protsenti üle 12aastastest õpilastest täielikult vaktsineeritud või koroona viimase poole aasta jooksul läbi põdenud.

Eesti keskmine näitaja on haridusministeeriumi kogutud andmete põhjal 54 protsenti. Ida-Virumaa asub selles pingereas kindlalt viimasel kohal. Tema ees asuval Saaremaal on see protsent 44, tabeli tipus oleval Tartumaal aga 68.

Teiste maakondade omast väiksem on vaktsineeritute või haiguse läbi põdenute osakaal ka koolitöötajate seas. Ida-Virumaal oli see näitaja 79 protsenti, Eestis keskmiselt 86.

Ida-Virumaal testis end möödunud nädalal 5383 õpilast ja 1845 koolitöötajat. Keskmiselt testiti koolides 58% kõigist õpilastest ja 89% töötajatest. Testimisest keeldus 1213 õpilast.

Testimisega ilmnes Ida-Viru koolides 44 positiivset kiirtesti tulemust: 40 õpilasel ja neljal kooli töötajal.

Kõige vähem teste tehti Eestis Ida-Virumaa ja Pärnumaa koolides, aga see tulenes osaliselt ka sellest, et neis maakondades oli rohkem koole ja klasse distantsõppel.

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna märkis, et teiste riikide kogemused on näidanud, et vaktsineerimine hoiab viiruse levikut kontrolli all ning vähendab oluliselt raskete haigusjuhtude tekkimist. "Ka koolid saavad seal toimida oluliselt stabiilsemalt."

Ministri sõnul on valitsus võtnud kolmandas koroonalaines eesmärgiks hoida koole avatuna nii kaua kui võimalik ning vältida üle-eestilist koolide lausalist sulgemist. "Üks oluline usaldusmeede viiruse leviku takistamiseks on kogu koolipere regulaarne kiirtestimine."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles