Sillamäe linnapeana jätkab Tõnis Kalberg

Põhjarannik
Copy
Sillamäe linnapeaks sai taas keskerakondlane Tõnis Kalberg, kes on olnud selles ametis alates 2013. aasta sügisest.
Sillamäe linnapeaks sai taas keskerakondlane Tõnis Kalberg, kes on olnud selles ametis alates 2013. aasta sügisest. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Sillamäe linnapeana jätkab keskerakondlane Tõnis Kalberg, kes on olnud selles ametis juba kaheksa aastat.

Kolmanda ametiaja kindlustasid 46aastasele Kalbergile 17 tema poolt hääletanud volikogu liiget. Keskerakonnal ongi Sillamäe volikogus 17 kohaga mäekõrgune ülekaal: ainsaks opositsioonijõuks olevatel sotsidel on vaid neli kohta.

Viimastel kohalikel valimistel sai Kalberg 232 häält, mis oli Sillamäel kolmas tulemus.

Sillamäe volikogu esimees on samuti Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Valeri Abramovitš. Teisipäevasel istungil võttis Keskerakond endale ka mõlemad volikogu aseesimehe kohad: nendele valiti eelmine volikogu esimees Jelena Koršunova ja Araik Karapetjan.

Eelmisel nädalal toimunud volikogu istungil valiti üheks volikogu aseesimeheks Koršunova ja teiseks opositsiooni kuuluv Igor Suharukov. Hiljem selgus, et neid valimisi läbi viinud volikogu esimees Valeri Abramovitš rikkus protseduurireegleid, kuna igale saadikule anti üks hääl, aga kahe asesimehe valimisel pidanuks neid olema kaks. Seetõttu aseesimeeste valimiste tulemused tühistati ja valiti teisipäeval uuesti.

Tõnis Kalberg, kes on ka Keskerakonna Sillamäe osakonna esimees, ütles, et Keskerakond ei pidanud õigeks ühte volikogu aseesimehe kohta opositsioonile anda, kuna nondel ei ole selleks piisavalt pädevust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles