Õnnetus Peipsi jääl: üks mees hukkus jäises vees, teine on kadunud

Põhjarannik
Copy
Talvine Peipsi järv.
Talvine Peipsi järv. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik / Arhiiv

Pühapäeva hommikul vajus Peipsi järvel Kauksi lähedal läbi jää vette ATV, kus olid peal kaks meest - ühe surnukeha on leitud, teise mehe otsingud jätkuvad esmaspäeval. 

Politsei sai teate järvel juhtunud õnnetusest pühapäeval kella 9 ajal. Kell 10.15 leidsid piirivalvurid veest 47aastase mehe, kelle elustamine paraku tulemust ei toonud. Veest leiti ka ATV, millega mehed järvel liikusid.

50aastast meest, kes oli samuti vette vajunud ATVl, pühapäeval leida ei õnnestunud. 

Lõuna prefektuuri operatiivjuhi Künter Pedoski sõnul jätkub tema otsimine esmaspäeval. 

Koheselt pärast õnnetusest teada saamist suunas politsei- ja piirivalve amet sündmuspaigale hüdrokopteri, kaks mootorkelku ja autopatrulli, otsingutega liitus ka lennusalga kopterimeeskond.

„Muutlikud ilmad on oluliselt vähendanud jää kandevõimet ja veekogudele minek on ohtlik. Olukorda raskendavad jääle tekkinud lahvandused ehk jäälõhed ja halvad ilmaolud, mis raskendavad mootorsõidukiga liikujail ohtu märgata. Täna hommikul võtsime ühendust kõikide inimestega, kes olid oma väljumise piiriveekogule registreerinud ja teavitasime neid muutunud oludest ning palusime koheselt kaldale naasta,“ rääkis Pedosk.

Politsei piiras jää kandevõime järsu vähenemise tõttu alates pühapäevast, 19. detsembrist jalgsi ja sõidukitega piiriveekogude jääle mineku. „Inimelude kaitseks oleme keelanud jääle mineku seniks, kuni piirivalvurite jääluure annab kinnitust, et veekogudele minek on taas turvaline,“ ütles operatiivjuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles