Trad.Attack! ja Vene bänd Oligarkh filmivad oma ühise muusikavideo Ida-Virus

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Trad.Attack! koosseisus Tõnu Tubli, Sandra Vabarna ja Jalmar Vabarna jooksis eile Kuru metsas sajameetrist lõiku, tehes seda kaameramehe rõõmuks umbes tund aega. Videosse läheb metsajooksust 23 sekundit. "Filmimine andis hea värske tunde, sest me pole peaaegu kaks aastat ühtegi muusikavideot teinud," kommenteeris Jalmar Vabarna. Samas on Trad.Attack! võtnud missiooniks end pidevalt proovile panna. Kaheksa aasta jooksul on bänd andnud välja viis albumit ja teeninud 28 muusikaauhinda.
Trad.Attack! koosseisus Tõnu Tubli, Sandra Vabarna ja Jalmar Vabarna jooksis eile Kuru metsas sajameetrist lõiku, tehes seda kaameramehe rõõmuks umbes tund aega. Videosse läheb metsajooksust 23 sekundit. "Filmimine andis hea värske tunde, sest me pole peaaegu kaks aastat ühtegi muusikavideot teinud," kommenteeris Jalmar Vabarna. Samas on Trad.Attack! võtnud missiooniks end pidevalt proovile panna. Kaheksa aasta jooksul on bänd andnud välja viis albumit ja teeninud 28 muusikaauhinda. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Ida-Viru eri paigus saab kolme päevaga purki Peterburi etnobändi Oligarkh versioon Trad.Attacki! loost "Kuukene".

Eesti tuntud etnobänd Trad.Attack! müdistas eile Kuru metsas ja rannas, et saada videosse kauneid loodusvaateid. Originaalis on "Kuukese" video tervenisti metsas filmitud. Remiksi videos läheb põnevamaks, sest võttekohtadena tulevad mängu ka Narva ja Viivikonna.

Bändi laulja ja kitarrist Jalmar Vabarna kergitas veidi saladuskatet. "Meie tuleme metsast linna, Oligarkh asub teele Viivikonnast ja kokku saame Narvas. See on nagu integratsiooniprojekt."

Kuidas Ida-Virumaa võttekohana avastasite?

Foto: Matti Kämärä

Produtsent Kadi Freja Feldt:

"Antud juhul oli meie lugu kirjutatud ette Ida-Virumaale (video lõpeb Narvas, kuhu kaks bändi − Trad.Attack! ja Oligarkh − eri teid pidi jõuavad − toim.).

Samas oli esialgu plaan, et filmime ainult puhkemajas Kurul ja tuleme üheks päevaks Narva ning ülejäänud aja "mängime Ida-Virumaad" Tallinna lähedal.

Kui tulime puhkemajakest üle vaatama, mõtlesime, et teeme looduses ka ikkagi tiiru. Muidugi teadsime, et Peipsi järv ja rand on kohe kõrval, aga avastasime, et see on täiesti hingemattev koht! Seetõttu otsustasime filmida Kurul ka looduses. Mõtlesime, et kui me juba Narva tuleme, siis Ida-Virumaal on nii palju ägedaid kohti ja miks mitte kogu potentsiaali ära kasutada. Tehagi võtted sellistes kohtades, mis on vaatajale ka huvitavad.

Ida-Virumaa on filmimiseks värske paik ja siinsete inimestega on suur rõõm koostööd teha. Meid on palju aidanud Viru filmifond, aga ka kohalikud, kas või OÜ Peipsi Puhkemajad, kus me filmime. Tänu neile leidsime kohaliku toitlustaja jne. Suust suhu häid soovitusi on väga palju tulnud."

Venemaal filmimisest loobuti

Alguses oli kavas filmida Oligarkhi Venemaal, aga see oleks olnud tehniliselt äärmiselt keeruline ja mitu korda kallim. Lihtsam oli Peterburi bändil üle Narva jõe tulla. "Alles nad esinesid festivalil "Tallinn Music Week" ja neile väga meeldib Eesti. Nad ütlesid, et vabalt võivad tulla," rääkis Vabarna.

Kahe etnobändi koostöö sai alguse sellest, et Trad.Attacki! uus album tuleb nende lugude remiksidest, mida esitavad ka muusikud piiri tagant. Bändi agent tegi teiste seas ettepaneku Oligarkhile. "Anton (Oligarkhi VJ Anton Chizhenok − toim.) ütles, et ta teab meid ja talle väga meeldib, mida me teeme. Ta oli hea meelega nõus meie loost oma lugu tegema."

Režissööri leidmine oli omamoodi huvitav lugu. "Maria Reinup nägi Oligarkhi festivalil "Tallinn Music Week". Ta kirjutas bändile, et talle nii meeldib nende muusika ja tahaks neile videot teha. Oligarkh kirjutas sellest meie agendile ja pakkus välja, et kuna ta teeb meie remiksi, siis äkki teeme kõik koos," meenutas Vabarna.

Kuna selgus, et Maria Reinupile meeldib ka Trad.Attack!, sai ta korraga kaks kärbest ühe hoobiga.

Viru filmifond pani õla alla

Kahe bändi ühine muusikavideo peaks valmima jaanuaris. Muusikavideot toetab Viru filmifond, mis on varem rahastanud ka näiteks räppar nublu videot "Für Oksana".

Viru filmifondi koordinaator Piia Tamm ütles, et muusikavideote toetamine mängufilmide, dokumentaalfilmide ja seriaalide kõrval on loogiline. "Ida-Virust on pärit häid loomeinimesi ja muusikuid ning siinne keskkond on põnev ja inspireeriv ka muusikavideote tegijatele."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles