Narva sai jõulude eel naistevalitsuse (4)

Ilja Smirnov
Copy
Narva uus linnavalitsus: linnapea Katri Raik (keskel), abilinnapea Irina Smirnova (paremal) ja linnavalitsuse liige ning rahandusameti juhataja Jelena Golubeva.
Narva uus linnavalitsus: linnapea Katri Raik (keskel), abilinnapea Irina Smirnova (paremal) ja linnavalitsuse liige ning rahandusameti juhataja Jelena Golubeva. Foto: Ilja Smirnov

Narva volikogu kinnitas ametisse Katri Raigi juhitav linnavalitsuse, kuhu kuuluvad vaid naised, aga võimuliidu volikogu esimehe kandidaat Vladimir Žavoronkov põrus hääletamisel: valituks osutumisest jäi puudu üks hääl. 

Narva sai neljapäeval naistevalitsuse, sest peale linnapea Katri Raigi kuuluvad sinna veel abilinnapeana Irina Smirnova ja rahandusameti juhataja Jelena Golubeva. Varem oli Narva linnavalitsus viieliikmeline. 

32aastane abilinnapea Irina Smirnova ei kuulu ühessegi parteisse, ta pole varem kohalikus poliitikas osalenud. Ta on ligemale viis aastat töötanud linnamajandusameti linnavaraosakonna vanemspetsialistina. 

Linnavalitsuses on abilinnapeana tema valdkonnaks linnamajanduse, arhitektuuri, planeerimise ja linna arengu küsimused. Tema ametipalk on 3161 eurot nagu ka varasematel abilinnapeadel. 

Linnapea Katri Raigi palk on 4000 eurot. Raik on öelnud, et erinevalt paljudest teistest omavalitsustest ei ole Narvas kavas pärast valimisi linnajuhtide palkasid tõsta. 

Smirnova ütles enne hääletust, et peab end heaks organiseerijaks ja neutraalsete vaadetega realistlikuks ning vastutustundlikuks inimeseks. 

Jelena Golubeva on rahandusameti juhina olnud Narva linnavalitsuse liige juba kuus aastat. 

Volikogu esimees jäi neljapäeval toimunud istungil valimata, sest Katri Raigi valimisliidu ja erakonna Eesti 200 kandidaat, ajalooõpetaja ja tuntud maletaja Vladimir Žavoronkov, sai ühe hääle vähem kui olnuks vaja, 

31kohalises Narva volikogus hääletas Žavoronkovi poolt 15 saadikut. Keskerakonna kandidaat, riigikogu liige Mihhail Stalnuhhin, sai 12 häält. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles