Narva võimud kutsuvad linnaelanikke Peetri platsile aastavahetust tähistama

Ilja Smirnov
Copy
2019. aasta vastuvõtt Narvas Peetri platsil. Siis võis üksteist veel julgelt kallistada.
2019. aasta vastuvõtt Narvas Peetri platsil. Siis võis üksteist veel julgelt kallistada. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Epidemioloogilisi riske arvestades kaalus Narva linnavalitsus aastavahetuse peo ja ilutulestiku ka tänavu ära jätta, kuid teist aastat järjest seda teha siiski ei söandanud.

Narva linnavalitsuse kultuuri- ja sporditeenistuse juht Dmitri Vergun ütles, et rahvarohke aastavahetuspeo läbiviimiseks kaaluti mitmeid variante, sealhulgas võimalust jätta see üldse korraldamata nagu aasta varemgi. "Ent kuna pidutsemine on lubatud (valitsuse ja terviseameti otsusega − toim.), siis tahame selle peo ikkagi teha, sest inimesed püüavad aastavahetusel nagunii kuidagi lõbutseda."

Narva linnapea Katri Raik kinnitas, et linnavalitsus arutas aastavahetuse peo korraldamist. Et valitsus tegi koroonapiirangutes aastavahetuse puhul erandi, osutus linnaväljakul peetavate pidustuste ärajätmine kohalike juhtidele keeruliseks, kui mitte võimatuks otsuseks, märkis linnapea.

"Leppisime kokku, et tegevused püütakse korraldada nõnda, et inimesed üksteist ei kallistaks ega suudleks ning jõuluvana tuletaks neile meelde vajadust inimrühmade vahel distantsi hoida," rääkis Raik. "Me loodame inimeste teadlikkusele ning kutsume neid tulema peole maskides, korraldama maskeraadi − see on hea mõte."

Vaktsineerituse tase Narvas Raigi sõnul üha kasvab: kaitsesüsti on saanud ligikaudu 60 protsenti täiskasvanutest. Suur abi on olnud perearstidest, kes lisasid novembris-detsembris statistikasse ligikaudu kümme protsenti kaitsesüstiga nõustunud täiskasvanuid. Nüüd seisab ees kõige raskem ülesanne: veenda noori peresid nii iseend kui ka oma lapsi vaktsineerima.

31. detsembril kell 17.30 algab Peetri platsil laste peoprogramm ning kell 19 lennutatakse taevasse laste ilutulestik. Umbes kell 23.50 edastatakse suure ekraani kaudu Eesti Vabariigi presidendi Alar Karise teletervitus. Täpselt südaööl lastakse väljaku kohal taevasse suur ilutulestik ning seejärel algab umbes poolteist tundi kestev pidulik muusikaprogramm.

Kaks ilutulestikku lähevad Narvale maksma kokku 6500 eurot ehk veidi rohkem kui varasematel aastatel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles