Eneli Jefimova valiti Eesti aasta parimaks noorsportlaseks

Põhjarannik
Copy
Foto: Madis Veltman

Sillamäelt pärit ujuja Eneli Jefimova kuulutati kolmapäeval õhtul Eesti aasta noorsportlaseks. 

Jefimova hääletasid parimaks noorsportlaseks nii spordialaliidud kui ajakirjanikud.

Parima noorsportlase valimisel jõudis nominentide hulka ka teine Ida-Virumaa sportlane - Jõhvist pärit kergejõustiklane Pippi Lotta Enok, kes võitis juunioride maailmameistrivõistlustel seitsmevõistluses hõbemedali. 

Sillamäel pärit Jefimova jõudis paremate sekka ka Eesti aasta naissportlase hääletamisel, kus temast eespool olid vaid vehkleja Katrina Lehis, tennisist Anett Kontaveit ja maadleja Epp Mäe. 

"See on minu esimene gala," ütles Eneli Jefimova aasta noorsportlasele kuuluva Kristjani kuju vastuvõtmise järel. "Ma olen lihtsalt õnnelik, et ma saan nii andekate sportlaste hulgas olla. Aitäh mu treenerile, Henry Heinale!"

Sel nädalal alles 15aastaseks saanud Jefimova võitis täiskasvantute Euroopa meistrivõistlustel hõbemedali, tuli Euroopa juunioride meistriks ja saavutas täiskasvanute maailmameistrivõistlustel 13. ja Tokyo olümpiamängudel 16. koha.

Tallinnas kolmapäeva õhtul toimunud galal "Spordiaasta tähed" tunnustati ka Ida-Virumaa orienteerumisklubi RSK Jõhvikas maakonna spordilelu edendamise eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles