Kaitsevägi tähistab esmaspäeval Narvas Peetri platsil relvarahu aastapäeva

Põhjarannik
Copy
Vabadussõja relvarahu aastapäeva tähistamine Narvas Peetri platsil on saanud traditsiooniks. See pilt on tehtud aasta tagasi toimunud tseremoonial.
Vabadussõja relvarahu aastapäeva tähistamine Narvas Peetri platsil on saanud traditsiooniks. See pilt on tehtud aasta tagasi toimunud tseremoonial. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Kaitsevägi tähistab esmaspäeva hommikul relvanäituse ja rivistusega Narvas Peetri platsil Vabadussõja relvarahu aastapäeva.

Tähtpäeva tähistamine Peetri platsil algab kell 10.15 piduliku rivistusega, kell 10.30 meenutatakse Vabadussõjas langenuid üle-Eestilise vaikuseminutiga.
 
Pärast rivistust saab kuni kella 13 saab tutvuda 1. jalaväebrigaadi üksustes ning jõustruktuurides kasutusel oleva tehnika ja relvadega.
 
Relvarahu 102. aastapäeva tähistamise Narvas korraldab kaitseväe 1. jalaväebrigaad koostöös Narva linnavalitsuse, Kaitseliidu Kirde maakaitseringkonna ning politsei- ja piirivalveametiga Narvas Peetri platsil rivistuse ning relvanäituse.
 
Jõhvis tähistatakse relvarahu aastapäeva kell 10.30 Vabadusõja ausamba juures algava tseremooniaga. 

Esmaspäeval, 3. jaanuaril, möödub 102 aastat sõjategevuse lõppemisest Vabadussõjas. Vabadussõjas osales Eesti poolel lisaks liitlasvägede sõduritele ja vabatahtlikele 74 505 võitlejat, kellest hukkus kokku 5540 sõdurit.

Vabadussõja tulemusel tõrjuti Punaarmee Eestis välja ja Tartu rahulepinguga 2. veebruaril 1920 tunnustati Eesti riiklik iseseisvus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles